sunnuntai 26. lokakuuta 2008

11.10 Karvalakkikisa

Kunnon keliä luvassa... Mukaan 7 hengen miehistöllä.

Starttia odotellessa keli noin 22 knotsia TWS. Kun näytti että startin jälkeisen lyhyen kryssin jälkeen on strekki (mikä ei pitänyt paikkansa) niin päätettiin panna täysi iso ja Heavy 1:nen.

Tällä vedettiin sitten koko kisa, vaikka purjetta olikin reilusti liikaa. Edellisenä viikonloppuna oli testattu 22-24 knotsissa reiviä isoon; vene rauhoittui mutta ei kulkenut sen kovempaa. Sparrauspartnerina tuolloin muuten IMX-40 Foxy Lady; ei (vielä) pärjätty vauhdissa.

Nyt oli parhaimmillaan kryssillä AWS 33 solmua, iso liputti mutta suhteellisen hyvin kulki. Vene on kyllä jäykkä, mutta liika on liikaa... No, on tuossa kelissä vedetty 505:llakin eikä siinä ole reivejä. Että ei muuta kuin kunnon twistit molempiin purjeisiin ja menoksi. Krysseillä aallokko oli ajoittain yllättävän paha. Vene oli erittäin hyvä ajaa, mutta vauhdin ylläpitämiseksi saa kyllä keskittyä ihan tosissaan. Tuo kunnolla twistaaminen antaa lisää groovea, joka toisaalta auttoi. Masto/isopurje toimi nyt suhteellisen hyvin, mutta on kyllä saatava vielä taipumaan lisää jotta saadaan ylä- ja keskiosa bladeksi.

Kryssillä vauhti riitti hyvin Archambault 40, Cabernet:lle, joka pääsi kuitenkin avotuulessa ohi. Bavaria 38+ Woltti oli laittanut laidalle laskujeni mukaan 12 henkeä, oli kryssillä täysin pitelemätön. X-35 teki joitain temppuja ja jäi niissä ratkaisevasti.

Vanhoina jollapurjehtijoina surffailu on aina kivaa; mutta olis pitänyt vetää spinnulla. Woltin voltit yrittäessään spinnun nostoa ehkä turhaan pani arkailemaan. Kun on niin uusi venekin...

Kaiken kaikkiaan opettavainen harjoitus ihan uudella veneellä. Lopputuloksissa 3:s (edellä Woltti ja slööreillä plaanaillut Melges 24); ihan hyvin treenien tässä vaiheessa.

Ei kommentteja: