sunnuntai 26. lokakuuta 2008

25.10 Vene ylös


Vene on nyt nostettu ylös Skuru Marinella Pohjassa. Maanantaina lähtee sitten rekalla Pietarsaareen viimeisteltäväksi. Ainoana varsinaisena muutoksena/parannuksena on takastaagi joka vaihdetaan hydrauliseen.
Nordicin hiilimasto speksattiin erittäin jäykäksi, ja taljavälitys ei yksinkertaisesti riitä. Kun säätövaraa täytyy takastaagin flickerin takia olla noin 350 mm, tavallisen integroidun hydraulipumpun säätövarat ei riitä vaan veneeseen pitää laittaa erillinen sylinteri ja pumppu sitloodaan. Paikka on katsottu ratin ja levangin väliin turkille. Pumpuksi kaksitoiminen (eli vetää molempiin suuntiin veivatessa) jotta on tarpeeksi nopea. Hekin Dyneema vaihdetaan PBO-kaapeliin. PBO:lla päästään pienempään venymään, joten std. sylinterien 350 mm:n stroke saattaa riittää. Katsotaan.
Kesällä ei myöskään saatu pre-bendiä purjeeseen sovitettua, vaan masto oli ala-ja keskiosastaan liian suora purjeeseen nähden. Kenkä oli sikaflexillä kiinni eikä suostunut liikkumaan. Kenkää viedään nyt 15mm:iä taaksepäin, katsotaan saadaanko oikeaksi.
Pohja myös hiotaan talvella kisakuntoon, nythän se oli kiireestä johtuen telalla sutaistu puolipehmeä maali, ja varmasti vaikutti jotain kevyellä kelillä.

Ei kommentteja: