sunnuntai 17. toukokuuta 2009

ProSailor ORC Race 17.5


Hieno ilma, ja onneksi tuuli heräsi sopivasti starttiin. Veneitä ORC1:ssä valitettavan vähän, varsinkin kun 2 ilmoittautunutta vielä jäi pois. Ja Finngulf 43 Isadora 2.0 oli yksinään IRC:ssä, joten sitäkään ei lasketa lopputuloksiin...
Startti suunnitelman mukaisesti luun poijulta ja vapaissa Lexuksen peesissä matkaan. Nuo vapaat onnistuttiin pitämään koko tuo "vesilinjastrekki", joka meille lyhyenä veneenä periaatteessa aika myrkkyä. Spinnunnosto meni miten meni (lue: karmea hässäkkä), mutta pysyttiin Foxy Ladyn kannoilla. Panasonic tipahti tässä vaiheessa, eikä heitä sitten enää näkynyt. Lexus meni menojaan (kulki taas tosi nätisti), mutta Finngulf 43:iin pysyttiin näköetäisyydellä. Tosin Farr Out alkoi hiljalleen tekemään pesäeroa sisareeseensa.
Kun Trutkobbenilla spinnu tuli alas, oltiin heti Foxyn perässä, mutta saarten takana tuulireijissä kaverit pääsivät jollain epäreilulla tavalla karkuun. Pakoputkesta tosin ei näkynyt savua.
Kryssi suht. OK, mutta genoan skuuttauksessa edelleen haastetta; target speedistä jäädään pari kymmenystä, ja ajoittain ei päästy tarpeeksi ylös. Ensimmäisellä kierroksella tosin Heavy 1:nen olisi ollut paikallaan, nyt vedettiin Light 1:lla joka kyllä kestää mutta korkeudessa kärsitään. Iso vaikutti nyt tosi hyvältä, mutta senkin skuuttauksen hienosäätöä vielä tarvitaan.
Toiselle kierrokselle lähdettäessä Isadora 2.0 alkoi jotenkin hyytymään ja alettiin tavoittaa. Kryssillä meni ensin Foxy Lady heistä ohi, ja Melkillä me saimme vielä kaiken lisäksi yhden siftin otettua nappiin ja pääsimme heti Isadoran perässä lopun lenssille. Tuuli keveni ikävästi joka nyt lopullisesti varmisti että karussa jo muutenkin ollut Lexus on (taas kerran) voittaja. Taas saatiin vika sifti oikein ja Isadora vain veneenmitan edellä maalissa; Foxy ikävästi liian pitkällä.

Että sillai. Spinnuvauhti oli nyt hyväksyttävän puolella, kryssillä edelleen haastetta, etenkin kun TWS putosi alle 9 solmun, jossa kynnys kun poweria ei ollut tarpeeksi. Eniten nyt kuitenkin kaivataan manööveritreenejä...
Sijoitus 3:s, eli Foxyn takana mutta Farr Outin edellä; hyväksyttävä (?) tässä vaiheessa.


Ei kommentteja: