maanantai 1. kesäkuuta 2009

WB-Sails round the buoys

Kuva 1 c: Erik Lähteenmäki


Me ja muut "isot pojat" pääsivät nauttimaan kunnon kesäpäivästä ja ihan kelvollisista kevyen tuulen ratalähdöistä; kaikki 3 saatiin vedettyä. Vähän hassua nuo ORCi ykkösluokan kokoerot; kymmenen jalkaa pienimmän ja suurimman välillä. Tuohon tuuleen olisi kyllä mielellään ottanut tuollaisen muutamaa metriä korkeamman maston...
Etukäteen eniten arvelutti tuosta kokoerosta johtuva starttien vaikeus; vapaisiin olisi päästävä nopeasti. Linjalla oli kuitenkin joka lähdössä hyvin tilaa ja isot veneet olivat yllättävänkin varovaisia lähtemään. Eli tässä ei ongelmia.
Muutoin lähdöt noudattivat aika samaa kaavaa; isot menivät menojaan. Foxy Ladyn kanssa vähän aikaa kamppailtuamme me ja Farr Out jäimme peräpään valvojiksi. Sparrauksen puute häiritsi, mutta saipahan keskittyä reikien välttelyyn ja kääntyvän tuulen pähkäilyyn. Aikaerot kärkeen venähtivät aina lopussa liian suuriksi.
Vauhdista puuttuu vielä viimeistely, mutta parannusta oli. Pre-bendiä on vähän pienennetty, ja genoan inhauleri saadaan nyt niin sisään kuin pitäisi. Vika lähtö ajettiin light-spinnulla, jolla selvästi olisi pitänyt ajaa koko päivä.

Ei kommentteja: