torstai 13. elokuuta 2009

ORCi EM Ystadissa

Meikäläisen piti alunperin lähteä IMX 40:en kyytiin Ystadiin, mutta kun projekti ei toteutunut, suurimmaksi kiinnostuksen aiheeksi jäi Blue Cafén sisarveneen Manix2:en pärjääminen.

Vene on FF 36 runko #4 ja ainoana trimmausmahdollisuutena heillä oli GR, jossa olivat 9:s. Manix2 on std. vinylesterivene ja noin 200 kiloa painavampi kuin BC. Ja ilmeisesti lähinnä painon takia mittaluku muutaman sekunnin/maili korkeampi. Ja kun veneessä on Seldénin porukkaa niin kaikki mahdollinen (riki, helat, vinssit) on sieltä. Ja purjeet UK Syverseniltä. Heillä on purjesetissä myös code zero, joka on nyt nopeasti tullut mukaan ainakin fokkaveneisiin. Manix2:ssa se on tuollainen tiukkaetuliikkinen "genoaversio".
EM-kuvagalleria mm. täällä Blur.se kautta: http://www.flickr.com/photos/blursailing/sets/72157621861891825/show/
Manix2 lopulta kohtuuhyvin 15/23. Trimmit kevyempään olivat osittain hakusessa, mutta kun tuulta oli enemmän, vene heidän mielestään kulki erityisen hyvin. Pitää vaihtaa heidän kanssaan säädöt. Tosin eri riki, purjeet ja veneen paino tekee vertailun aika vaikeaksi.
Taas loistavasti purjehtinut saksalainen Beluga sailing Team vei voiton. Suomen värejä ainoana puolustanut Lexus oli vaikean alun jälkeen hienosti neljäs.

Ei kommentteja: