torstai 17. syyskuuta 2009

Blue Café toinen Offshore rankingissa

Pro Sailor Offshore ranking on nyt sitten läpiviety, ja Blue Café tuli isossa ORCi 1-luokassa toiseksi. Listalla kaikkiaan 23 venettä. Voiton vei Lexus (Grand Soleil 42r) ja kolmanneksi Two Fast (Swan 45). Tämä meillä ensimmäinen ORCi-vuosi ja vielä uudella veneellä, joten tulokseen ollaan tyytyväisiä.

Tästä voi vielä parantaa. Muutama idea veneen hienosäätämiseksi on jo hautumassa ja treenaamista voi aina lisätä. Yksi lisäpurje tulee myös.

Täysi lista löytyy Avomeripurjehtijoiden sivulta: vähän alaspäin ja klikkaa "ORCi1" http://www.avomeripurjehtijat.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=362&Itemid=1

4 kommenttia:

vallu kirjoitti...

Terve Kimmo

Hieno suoritus upealla veneellä. Blogiasi on muutenkin mukava seurata.

Valtteri

Uwe kirjoitti...

Onnittelut Kimmo!

Olette saaneet veneen kulkemaan hienosti isompien joukossa. Toivottavasti kehitys ja tulokset ovat positiivisia jatkossakin, eikä kaluston kanssa tule enää ongelmia.

Terveisin Uwe

Anonyymi kirjoitti...

Mainitset hankkivasi lisäpurjeen kaudelle 2010. Minkälaisen olet ajatellut, ja onko hankinnassa optimointia johonkin mittasääntöön?

Kimmo kirjoitti...

Hankintalistalla on Code Zero, tai pitäisikö sitä kutsua Code ykköseksi? Mitoitus on vielä hieman auki, mutta tulee sellainen että mittaa sekä ORCi:iin että IRC:hen tittelillä "Assymetrinen spinnu puomilla".

Tällä paikataan tuota fokkaveneen heikkoa kohtaa, kun kulma aukeaa kryssistä mutta spinnu ei vielä vedä. ORC:ssa näitä on nyt tullut nopeasti kärkiveneisiin. Koko ja muoto hieman haussa; suurimmat ovat käytännössä erikoislatteita assy spinnuja, ja pienimmät rullattavia, litteitä genoamaisia genaakkereita, toki aina venymättömästä code zero laminaatista. Meillä pienin versio olisi n. 66m2:nen rullalla ja isoin n. 80m2 (kun spinnu on 97m2). Pähkäily jatkuu...