maanantai 14. syyskuuta 2009

Syysseilaus 13.9.2009

Kesä se vaan jatkuu. Aivan loistava purjehduspäivä, vaikka olisi ollut hienoa saada välillä kokeilla kovan kelin trimmejä. Reilut siftit ja tuuleen nähden hieman hankala aallokko teki päivästä mielenkiintoisen.

Kumman sekava tilanne isossa luokassa. ORCi1:ssä vain kolme venettä. Lexus ja Blue Café dualina IRC:hen. IRC:ssä Luna oli mukana Cruising-genaakkerilla, ja Dondo (joka genoavene) fokalla?

Viime kisasta opittuna kaikki huutavat yhteen ääneen light-ykköstä keulaan. Koko päivä vedettiin myös VMG-spinnulla. Ratakisan lähtö hyvä. Siftit hankalia, mutta ekalle ylämerkille "omalla" paikalla, eli Charisman takana mutta X.O:n edellä. Dondo ja Pegasus tässä vaiheessa jo reilusti jääneenä. Spinnulegit haasteellisia, Charisma menee isolla toppispinnullaan karkuun ja X.O:kin kulkee ainakin kevyellä spinnulla paremmin. Positio kuitenkin pidetään kunnes lopun kryssillä X.O. menee siftillä hienosti ohi. Tasoituksissa IRC:ssä 4:s, mutta vain 8 sekuntia Lexukselle jääneenä. ORCi:ssa ero oli 6 minuuttia, eli ainakin tässä kevyessä tuulessa selvä ero eri sääntöjen välillä.

Saaristokisan lähtö nappiin; Lexuksen ja X:O:n luusta. Mutta kryssin loppu menee penkin alle; pari huonoa siftiä, reikiä ja turhautuminen. Strekki koetetaan codella, mutta ei kannata. Sen alasotto, jiippi ja spinnun nosto menee hitaasti, ja takana ollut Charisma pääsee ohi. Kryssille itään päin lähdettäessä päävastus on kaukana edessä, mutta nyt saadaan vene kulkemaan kunnolla. Charisman kyydissä kestetään kohtalaisesti ja X:O:ta saavutetaan. Sitten X:O:lla tulee ongelma ilmeisesti ison skuutin kanssa ja päästään iholle. Mukana kisassa taas. X.O:sta päästään ohi kryssin lopussa ja positio pidetään maaliin saakka. Toki tasoituksissa jäädään taas neljänneksi.

IRC- järjestys Charisma, Lexus, X.O ja Blue Café. ORCi:ssa Lexus, Blue Café. Ranking-sarja nyt sitten ohi. Jäljellä vielä Karvalakki, ja sitten talviunille.

Ei kommentteja: