sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Pro Sailor Race 16.5


Kuvat: Erik Lähteenmäki
Ja vuorossa kevään eka koitos. Osanottajapula oli huomattava, mutta onneksi päävastus paikalla...Mukana myös Vicken "D", joka epävirallisesti mukana, kun ainoa IRC-vene. Viimevuotisten IRC-lukujen perusteella saatiin hävitä heille minuutin-pari, joten hyvää sparrausseuraa kuitenkin.

Hieno keväinen ilma jossa kuuma ilmavirtaus sekoittui 6 asteen meriveden päällä tosi sekavaksi keitokseksi.
Meillä kaksi uutta miehistön jäsentä, treenit kyllä vedetty mutta tosi testi vielä edessä. Codea ei ehditty testaamaan ja päätettiin että ei sitä kuitenkaan tällaisessa kisassa tarvita. Virhe numero yksi.

Startti pabiksen strekki, kaikki hakevat yläpoijua, paitsi Panasonic, joka suosiolla alempana. Lexus nostattelee meitä ja D-tä. Veto alapuolelta eteen onnistuu, olemme linjalla vauhdissa paukun tullessa puolen veneen mitan päässä ja saamme nostettua itsemme toisten eteen. Kiitos uuden miehistöjäsen Proffan.

Lexuksella code päällä, meillä light-fokka. Saamme pitkään pidettyä sen verran pakkituulessa että ei pääse ohi. Mutta Melkin ohituksen jälkeen huomio hetkeksi herpahtaa ja kaverit pääsevät leestä livahtamaan; hemmetti. Muut kuitenkin turvallisesti takana.

Kääntöpoijulle tultaessa spinnu kunnialla ylös, vauhti OK. Trutkobbenilla jiippi ja homma jatkuu ilman ongelmia. Rysäkarilla spinnu alas, ja nyt fokka jumittaa eikä nouse ajoissa ylös. Spinnu saadaan kyllä alas mutta kiertämään joudutaan fokka pari metriä vielä alhaalla. Ja nyt olis taas se coden keli. "D" vetäisee pienemmän assyn ylös ja tulee puoliplaanissa puhtaasti ohi ennen Rönnkobbenia.

Miessaaren selällä  tulee sitten lopullinen pesäero. Lexus menee menojaan, me saamme "D":n mutta joudumme myös täydelliseen tilttiin. Aikamme lilluttua taas takaisin menoksi. Mutta vauhdista puuttuu puoli solmua. Yhtä köyttä kiristämällä ja yhtä hieman löysäämällä tilanne korjaantuu, krysssivauhti hyväksyttävä 6,8 solmua.

Toinen kierros ilman erikoisia tapahtumia, tuulen siftattua nyt vedetään Rönnkobbenille spinnulla ja D pysyy takana. Samalla Panasonic alkaa todella hienon nousun, vaikka ei spinnua ole nostanutkaan. Loppustrekin Lexus vetää taas codella, me otamme ensin vähän ylös ja sitten sinnittelemme heavy-spinnulla maaliin, Tallinnan-laivan pilatessa lopullisesti kisahuvit.

Lexus voittaa selvästi, aikomamme myrskyvaroitus jää seuraavaan kertaan. Panasonic ja D jäävät taakse sekä ajoissa että tasoituksissa.

Ei kommentteja: