perjantai 18. kesäkuuta 2010

Helsinki 2Star RaceKuvat: Mikko Palkama ja itse
Reilun 11 tunnin pikapyrähdys ohi. Olipahan taas raikkaat tuulet.... Meillä veneessä jo retkivarustus päällä ja tankit puolillaan. Jos ei pärjätä niin näitä hyvä syyttää.

Kaksinpurjehdus on erilaista. Tämä taas nähtiin heti lähdössä jossa kyllä olimme hyvässä vauhdissa mutta myöhässä. Mutta ei nuo muutkaan mitään nappilähtöä saaneet. Strekki kasuunille ja meillä Light 1 keulassa. Lopussa kääntyy kryssiksi ja tuuli nousee 20 solmuun. Mutta saamme pikkuluokan kiinni ja kierrämme fleetin kärjessä. Slööri siitä Porkkalaan ja päätämme että spinnua ei nosteta. Takana useat nostavat ja alkuvaikeuksien jälkeen pystyvät ajamaan lähes merkille. Homma oikeastaan ratkeaa jo tässä: meidät saadaan melkein kiinni ja mittaluvun mukaanhan meidän kuuluisi olla jo horisontissa. Mutta mitä pienistä.

Heavy-1 keulaan ja kryssimään kohti Tallinnan edustan Uusmadalia. Tuuli 18 knotsia kaakosta eli silmäkryssi. Pimein aika yöstä: mustaa pilveä lähestyy ja tuo mukanaan tuliaisia. Tuuli kääntyy nopeasti oikealle 30 astetta ja nousee 32 solmuun. Meillä täysi riki. Saadaan lopulta vedettyä eka reivi sisään, tosin tuulen jo rauhoituttua noin 25 solmuun. Pilvien mentyä ohi tilanne rauhoittuu, mutta aikaa paloi. Eikä tälläistä pitänyt olla tulossa...

Uusmadalin jälkeen vielä kryssiä Kuradimunan poijulle, joka pikkuhiljaa aukenee eli lopulta sinne päästään vendaamatta ja tuuli tasaantuu tuonne 18-22 solmun tienoille. Sieltä sitten spinnu ylös ja alle kolmessa tunnissa maaliin. Tuolle pätkälle saadaan reilun 9 solmun keskinopeus.

Mutta ei auta; sijoutus lopulta 4:s. Amiraali voittaa; hienosti vedetty.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Blue Café lähtee illalla 2Star Raceen. Kilpailumuoto on siis kaksinpurjehdus ja matkana tuollainen 20 tunnin repäisy avomerellä. Kisa Suomessa nyt toista kertaa ja matkalle lähdössä reilut 20 venettä. Tällaiset kisat ovat saaneet Ruotsissa jättisuosion ja osallistujamääriä jouduttu rajoittamaan.

Tänne aikanaan kisaselostus. Sillä välin edistymistä voi seurata vaikka kisablogin kautta osoitteessa: http://www.helsinki2star.fi/fi/

Ei kommentteja: