maanantai 7. kesäkuuta 2010

WB-Sails round the buoysJohan oli vaikea päivä. Meillä on ollut ennenkin vaikeuksia kryssillä kun tuuli on 4-8 knotsia, mutta nyt oli erityisen tuskaista. Kun vielä kaksi ekaa starttia meni penkin alle, niin tulos näkyy listoilta.
Ensimmäisessä startissa jäätiin muuten vaan jälkeen ja kryssivauhtia ei saatu missään vaiheessa kuntoon. Sijoituksena 5/6 ja IRC:ssä 6/10. Toiseen starttiin meinattiin myöhästyä kun oltiin kryssiä hieromassa. Tultiin linjalle yläpuolelta ja D oli siinä nostelemassa. Kippari on näkevinään tilaa tehdä ympyrä jiippaamalla. Myöhästytään vähän ja styyralla tulee jonossa veneitä joiden välistä ei pääse. Tasan minuutti paukun jälkeen sitten ylitetään lähtölinja. Tokalla kryssillä tulee sitten low point tässä kisassa. Vedämme puoli kryssiä tasan Inferno 31:sten vauhtia. Hienoja veneitä, mutta kyllä meidän pitäisi olla hieman nopeampia. Helppo selitys olisi että kölissä/peräsimessä oli jotain roskaa, mutta taitaa olla toiveajattelua. Jotain pahasti pielessä. Ja kuten kaikki purjehtijat tietävät, sen "jotain" selvittäminen on tuskainen prosessi.
Tuuli nousee 8-10 knotsiin vikaan starttiin ja kun lähtökin onnistuu jotenkuten, olemme kisassa mukana. Nyt löytyy putki niin kuin pitäisi ja tuloksena kakkonen ja nelonen.
Lopputuloksissa 4:s ja 6:s. Oli sentään kaunis ilma...
Huomiona vielä että dualina purjehtineiden veneiden järjestys oli molemmilla säännöillä täsmälleen sama. IRC:n erikoisuuksiin näyttää myös kuuluvan että ratakisassa eri aikaan lähtevä vene joka on siten täysin eri fleetissä ja ehkä myös tuulissa voidaan laskea mukaan yhteen muiden kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kieltämättä laskennallinen osallistumisemme IRC kisaan tuntui itsestäkin oudolta. Siksi toivoin X-35 luokan ajettavaksi yhdessä ORCi1/IRC1 kanssa. Kilpailunjärjestäjän päätöksellä kuitenkin toimittiin näin koska lähtönne oli jo niin suuri. Perjantaina ollaan kuitenkin samalla viivalla.
X.O/ Teemu

Kimmo L kirjoitti...

Teemu, no worries.
Me vain odotimme kovasti että olisimme saaneet teidät viereen sparraamaan. Mutta näpeille olisi tullut joka tapauksessa. Säästitte meidät näyttävämmältä kyykytykseltä...
Tänään on tuota trimmiongelmaa selvitelty vähän kaikkien kanssa. Jotain apuja löytynee/löydetty.
Tapaamisiin perjantaina, Kimmo

Anonyymi kirjoitti...

Jos vain sparrataan, niin Suursaaren jälkeen treenaamme säännöllisesti tiistaisin ja torstaisin. Mukaan tulee silloin tällöin myös Laura X. Joten ainakin line uppeihin mahtuu hyvin yksi Blue Cafe mukaan. Katsokaa kalenterinne ja soitellaan/ mailataan.

X.O/ Teemu