lauantai 14. elokuuta 2010

Aktia BOW: toinen päivä

Ohjelmassa kaksi rataa ja Coastal Race. Aamulla radalle ajellessa reipas vesisade ukkosen saattelemana. Mutta kisat kunnolla käyntiin.

Eka rata. Hyvä lähtö (proffan mukaan vauhdilla ja 0.4 veneenmittaa linjalta..). Tuuli sekavaa ja kääntyy koko ajan. Manööverit alkavat ola pro-tasoisia ja kun rata on lyhyt niin näillä erityisen suuri merkitys. Sijoitus 3. Ihan hyvä.

Toinen rata. Taas hyvä lähtö ja lyhyellä radalla pysymme pitkään isojen veneiden kiusana. Lopulta sijoitus, uskokaa tai älkää, jaettu kakkonen. Eli sama tasoitettu aika kun Xinillä (X-41). Ei käy kovin usein.

Coastal Race. Leelippu rajusti edullinen. Saamme hyvän lähdön paremmasta päästä kolmantena veneenä Lexuksen ja Lady Birdin tapellessa poijun paikan. Hienoa, ei muuta kun pabikselle ja koko muun köörin edestä. Mutta ylämerkille vedettäessä vasemmalle menneet, selvästi takana olleet kiipeävät hienosti ohi. Ylämerkiltä stybikselle ja edessä on Stenskär. Lexus, Hilja ja Xini vetävät rohkeasti tyyliin "kaisa kulmaan" vasemmalle meidän ja monien muiden pysyessä keskemmällä ja kiertäen oikealta puolelta. Ja that's it. Vasemmalta menneet saavat hienon siftin, karkaavat, ja kisa tuntuu olevan siinä.

Rysäkarin kierron jälkeen vuorossa spinnu länteen. Ihan OK, mutta kärjen eron kurominen mahdotonta. Kääntömerkiltä kryssille ja nyt tuuli kääntyy ja nousee 20 solmuun ja ylikin. Takaisin Kytölle josta tiukka slööri Pavenille maaliin. Edessä Lexus vetää codella ja Xini ja Lady Bird yrittävät spinnuilla huonolla menestyksellä. Me vedämme coden ylös ja päätetään niitata edessä oleva Hilja. Kun tulemme kovaa takaa niin päättävät nostaa spinnun. Muutamat puuskat kuitenkin 24 solmua ja ei heiltä onnistu. Maalissa ennen heitä mutta tasoituksissa ei. Sijoitus 5:s.

Ei kommentteja: