lauantai 21. elokuuta 2010

HTR 2010ORCi -ranking sarjan uutuutena Helsinki-Tallinna Race. Kyseessähän on tuollainen avomerisprintti, jonka jälkeen halukkaille bileet Piritassa.

Luvassa 10-20 solmun etelä/lounaistuulta joka kääntyy nopeasti oikealle. Startti Melkin länsipuolelta ja starttilinja on vaikea. Erittäin pitkä, lautakunnan selvä etu mutta sieltä joutuisi slööraamaan ekan luodon kierron. Tsekkaamme että noin puolivälistä pääsee täyttä kryssiä luodolle. Startti onnistuu nappiin siitä mistä haluamme , mutta sen verran tuuli jo on kääntynyt että alapuolelta päästään eteen.

Kryssi kasuunille. Gråskärsbådanilla otamme hakin yläpuolelle jotta pääsisimme sisäkaarteen puolelle. Ihan oikein mutta menee pari sataa metriä liian pitkälle ja alapuolelta (Amserv (GS 42r), Merion (A40) ja Lady Bird) kurvataan eteen. Kellotamme kierrot ja ihan OK, koko kärki hyvin kasassa.

Tallinnan matalalle kryssi joka pikkuhiljaa aukenee ja sinne päästään ilman vendaa. Heavy ykkönen keulassa ja vaikka olemme yhden miehen vajaana niin koko porukka janoaa pärjäämistä, kaikki hengaavat kunnolla ja vene kulkee...

Matalalla näemme luokan ensimmäiset veneet vikan kerran ja vielä ainakin hyvin mukana. Nygrundille hyvä spinnuslööri. Heavyspinnu ylös pimeässä mutta aivan mahtavassa kuutamossa ja menoksi. Lokissa parhaimmillaan 12,7 solmua. Aluksi menee merkille mutta sitten kääntyy sen verran vastaan että loppu on pakko ajaa fokalla.

Kryssi Aegnalle ja kovia, mutta helposti otettavia siftejä. Näissä vaikeutena on se alku. Ollaanko liftillä vai headerissä? Nyt putkeen; jonkin matkaa ensin stybiksella liftissä, ja jatko helppo. Kts. track yllä.
Aegnan poijulla ruuhkaa mutta kun kryssi on tultu tasan vieressä taas olevan Swan 45:sen tahtiin niin ei voi olla huono? Slööri sisään kevenevässä tuulessa. Pyttipannu ja olut huiveliin ja nukkumaan.
Tulemme takaisin heti lauantaina; biletys ei innosta. Mutta tulosten tullessa verenhimoinen miehistö saa ruokittua itsensä. Voitto kotiin. Kakkonen Lady Bird ja Hilja hienosti kolmas. Erittäin, erittäin valitettavasti Lexus joutui jäämän pois, mutta kyllä heidätkin olisi skalpeerattu saman tien... Yllä vielä vähän datahimoisille logitietoja.

Ei kommentteja: