lauantai 4. syyskuuta 2010

Henri Lloyd Race

Nyt ei enää riittänyt pitkät housut, pipokin piti panna päähän. Kaksi vakiojengistä poissa, tuuraamassa purjeentekijä Tomppa, eli vajailla painoilla oltiin, mutta voimaa senkin edestä. Luokassa neljä venettä ja lisäksi IRC:ssä kaksi FG 43:sta, joiden kanssa tuollaisessa vähän reippaammassa tuulessa ollaan oltu aikaisemmin aika lailla yhtä nopeita. Joten ihan hyvää sparrausseuraa.

A-rata, eli Isosaari kiertäen Kassulle josta toivon mukaan kryssi takaisin. Pabiksen spinnulähtö jossa poijupää 6 veneenmittaa edullisempi. Otamme luvattoman huonon lähdön ja jätämme poijun täysin vapaaksi muille. Hernesaaren kärjessä kuitenkin kuittaamme Xantuksen ja hengailemme eteenpäin Isadora 2.0 peräaallolla Xinin (X-41) vetäessä rakoa. Takana lisäksi Nornan IX ja Viuhutar. Vallisaaren kärjen jälkeen muutama vihainen puuska panee kaikki ottamaan spinnun alas. Paitsi Xantus, joka lopulta pääsee spinnulla poijulle. Loppulegi olisi mennyt codella ainakin, mutta olimme unessa.

Poijulla stybikselle, spinnu ylös, ja kuittaamme nostossa aikaisemmin edelle kiilanneen Viuhuttaren. Staysailikin ylös ja vene kulkee hyvin. Mutta ympärillä olevat veneet ovat sentään 43 jalkaisia ja meillä vaikeuksia pysyä mukana. Viuhutar menee lopulta yläkautta ohi yritettyään ensin turhaan puskea leestä läpi.

Kassulla kryssille. Tuuli 12 ja 17 solmun välillä ja heavy ykkönen keulaan. No niin, tästä me pidämme... Trimmiä jouduttiin jonkin aikaa hakemaan kun tuuli reijissä heitteli juuri powerin ja de-powerin rajalla. Onneksi tuo hekin säätö on niin hyvin käsillä. Tosin nyt ekaa kertaa ison trimmaaja rupesi haikailemaan sellaista Farr 40OD:sten käyttämää tankosysteemiä jossa pumpata voi laidalla istuen...

Tuulessa erittäin selviä perusshiftejä, kääntymä vähintään 10 astetta ja kesto muutamasta minuutista 10 minuuttiin. Helppoa, paitsi fokan päätrimmaaja Tompalle joka alkoi jostain kumman syystä urputtamaan jossain vaiheessa että hiki valuu... Joka ainut venda, ja niitä oli paljon, heitettiin shiftiin ja saatiin ehkä 95%:sesti oikein, eli hyvin meni. Kaikkiaan tuulen suunta tuon kryssin aikana vaihteli 315 asteen ja 360 asteen välillä! Välillä ruvettin jo laittamaan light:ia keulaan, mutta keskeytettiin kun tuuli nousi uudestaan.

Viuhutar otti pari shiftiä epäonnekkaasti ja päästiin heistä ohi. Isadora 2.0 kulki kryssin hyvin, mutta saimme erot pysymään kohtuudessa heidän ja Xinin kanssa, jonka kryssin loppu ei ilmeisesti mennyt ihan putkeen. Tulosten tullessa olemme ykkösiä, kuten itsekin kellotimme. Mutta maaliintuloaika on väärin; hyviä oltiin, mutta ei ihan noin hyviä. Tekstari Evalle ja lopulta meillekin kelpaava maaliintuloaika löytyi. Voitto minuutin erolla Xiniin. Laskin tuossa myös epäviralliset tulokset IRC-luvuilla. Järjestys sama Xiniin nähden mutta tiukempi. IRC ei pidä veneemme keveydestä? FG 43:silla ORCi- lukua ei ole mutta IRC-luvuilla jäivät 11 ja 18 minuuttia taakse.

Ei kommentteja: