torstai 9. syyskuuta 2010

Keskiviikkokisat jatkuu...

Toiseksi viimeinen lähtö. Tässä sarjassa 9 lähtöä 12:sta lasketaan mukaan. Meillä 7 lähtöä kasassa joten nämä kaksi viimeistä olisi saatava kunnialla läpi jotta sarjan voitto olisi mahdollinen.

Keli ei lupaa hyvää; tuuli 2-6 solmua. Riki kuitenkin löysätty. Stybiksen spinnulähtö ja hyvä yrityksemme lähteä vauhdilla pääklungan alapuolelta ei ihan onnistu vaan Hilja yläpuolella saa annettua pakkituulet. Muu porukka saadaan kuitenkin heti niitattua. Sitten Hiljalla spinnu menee hetkeksi osittain kasaan. Ei muuta kuin nopea nosto perän takaa. Hiljan nostoyritys kaataa heidän spinnunsa kokonaan ja ohi ollaan.

Kääntö kryssille; otamme lyhyen hakin päälle jotta pääsemme ylämerkin ja muun porukan väliin. Heikossa tuulessa kuitenkin kiihdytys on tuskallisen hidasta ja kun Hilja nousee genoallaan selvästi ylemmäs, saamme vain juuri ja juuri pidettyä heidät takana. Hilja yrittää vapaisiin ja me pidämme tiukan pidon eli suoraan päällä. Ajattamalla meidät yhden reimarin leikkarille saavat sitten kuitenkin tuulensa vapaaksi ja lopun pienen shiftin auttaessa pääsevät edelle ylämerkille tultaessa.

Lenssi takaisin. Jiippaamme nopeasti pabikselle ja kunnolla leikkaamalla saamme veneen pysymään vauhdissa. Hilja ajaa vielä reikään ja pääsemme ohi. Lautakunta lyhentää radan ja lopussa olemme tarpeeksi kaukana edellä jotta voitto tulee. Tulokset tästä lähdöstä ja kokonaistilanne.

Ei kommentteja: