tiistai 7. syyskuuta 2010

ORCi MM- kisat käynnissä

"Pitkä" avomeri ajettu (67 Alphalla ja 58 mailia Betalla). Veneet parsittu takaisin kasaan ja keli nyt ihan kohtuullinen. Lexus 6:s, vain sekunnin viitoselle hävinneenä. Kokonaistuloksissa nyt 5. Etukäteenkin vahvana pidetyn Belugan johtaessa.

Manix2 oli 7. ja yhteistuloksissa nyt sijalla 4. Tulokset kokonaisuudessan täällä. Ja kuvia täällä:
--------------------------------------------------------------
Toinen päivä ja vuorossa lyhyt avomeri. Kunnon keliä, parhaimmillaan 40 solmua tuulta. Ja sälettä syntyy. Suurimpana ongelmana jälleen kerran isopurjeet joissa ei reivejä tai niitä ei tarpeeksi ja ne liputetaan pilalle. Lexus 9. ja kokonaistuloksissa nyt 8. Manix2 sijalla 12 hajottamatta veneessä mitään. Mutta kärki sen verran sekaisin että overall silti 6. Täydelliset tulokset täällä:
-------------------------------------------------------------------
Ja toinenkin lähtö saatu vietyä läpi. Alphassa Lexus nyt 7. (kokonaistuloksissa 6:s) Bohemia Expressin voittaessa. Bohemia on vahvasti modifioitu GS42R, bulbiköli ja square-top isopurje, eli ei mikään vanhan IMS:in edustaja...

Betassa Manix2 nyt 10:s (kokonaistuloksissa 5:s) Patent3:sen viedessä jo toisen lähtövoiton. Tulokset ja tilanne täällä:
-------------------------------------------
Flensburgissa eka lähtö ajettu. Isossa luokassa Lexus ihan hyvin sijalla 5/19. Voitto Salona 42R:lle "All4One". Division Betan voitto X-332 Sport:lle "Patent3". Sisarveneemme Manix2 myös hyvin : 6/32. Täydelliset tulokset täällä:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä sääntöjä on vihdoin syytä muuttaa niin että isopurjeissa on oltava 2 reiviä sekä kokovaatimus reivattuna prosenteissa.Tuntuu päättömältä ettei avomerikilpailussa vaadita tätä ja yhtä hullulta ettei sellaista vapaaehtoisesti purjeeseensa halua. Toisaalta ei nyt kuvien perusteella kauhean avomerellä olla kun pusikot näyttää olevan varsin lähellä ja tuulensuunnan ja voimakkuuden vaihtelut sen mukaiset.
Tomppa