sunnuntai 12. syyskuuta 2010

ORCi MM - ohi on...

Lauantaina vielä ajettu kaksi lähtöä. Kevyehkössä Lexus tunnetusti kulkee erittäin hyvin ja nyt sijoitukset 7. ja 2. Näillä kokonaistuloksissa sijalla 5. Onnittelut; hyvin vedetty. Voitto Alphassa lopulta Belugalle (Rodman 42). Toisena Veolia, erittäin hienosti purjehtinut IMX 40. Lopussa vähän draamaa kun tuomaristo antaa lopulta Bohemialle avomerikisasta RAF:in. Käyttivät konetta hiekkasärkältä irtipäästäkseen.

Betassa voitto selvästi patent3:lle (X-332 Sport). Manix2 hyytyi lopussa totaalisesti; otti lauantaina sijat 17 ja 21; lopputuloksissa sijalla 13.

Entä sitten ORCi vs. IRC vertailut? Tämä aina vaikeaa, ja mitään selvää ei nähtävissä. Alphassa IRC:hen suunniteltu ja mittalukuoptimoitu Salona 42R oli kolmas. IRC:n hyljeksimä (liian kevyt) Ker 11.3 Daikin oli 8:s. Omaksi käsitykseksi on alkanut muotoutua vene joka olisi optimi Suomen keskimäärin kevyisiin keleihin. Kevyt fokkavene jossa vastukset minimoitu syvällä lapiokölillä ja kohtuullisella leveydellä. Tällaisia ovat virolainen IRC-vene Charisma (Archambault 40RC) ja Lexus. Molemmat takuulla hyviä molemmilla mittasäännöillä. Toki vähemmän hyviä silloin kun vaimo joutuu hyppäämään muutaman metrin keulasta päästäkseen rantakalliolle.

Ei kommentteja: