torstai 16. syyskuuta 2010

Westhouse Cup: ohi on...

Haukilahden edustalta keskiviikko-iltaisin pyörivä klubisarja on Kopun tiistiksien jälkeen suurimman osanottajajoukon kerääjä. Meille sopiva kun on ihan kotisataman vieressä. Sarjassa 12 kisaa josta 9 lasketaan mukaan lopputuloksiin.

Eilen viimeinen koitos. Meillä vasta 8 lähtöä kasassa, muilla täydet, joten riittää että saadaan muutama piste. Ei siis OCS tai välinerikkoa.

Syksy tullut, vettä sataa ja tuuli 18-25 solmua. Eteen kovan kelin fokka ja vedetään vielä reivi sisään! Stybiksen strekkistartti ja proffan anoessa että ei mennä liian lähelle lähtölinjaa olemme paukulla klungan leeveneenä ja kolme veneenmittaa linjasta. Kiihdyttely ei tuossa kelissä vie kuin veneenmitan mutta pääsemme kuitenkin vauhdilla leestä kärkeen.

Kryssille kääntyessämme olemme selvästi kärjessä ja saamme rakoa kasvatettua vaikka seuraavan merkin missaamme huonossa näkyvyydessä sekä Expeditionin kadottaessa sen, ja joudumme sille slööraamaan. Reivi auki ja slöörille. Tässä pitäisi nostaa spinnu mutta päätämme että tämä riittää ja vedämme ilman. Lauttasaaren edustalta takaisin kryssimällä. Tuuli keventynyt 16-18 solmuun ja vedetään täydellä isolla. Vene kulkee tässä totutun hyvin ja ero taakse kasvaa tasaisesti.

Että sillai, se siinä. Lähdön tulokset tässä: Ja kokonaistilanne täällä: Kiitokset kilpakumppaneille, erityisesti Hiljalle. Tällainen sarja on aivan erinomaista treeniä; suosittelen. On lisäksi ihan kivaa...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset teilekkin, paras vuosi tässä sarjassa pitkään aikaan. Kyllä se vaan on ihan eri asia, kun on suunnilleen samannopeuksinen kisakumppani mukana, vaikka vastusta annettiinkin vain kevyellä tuulella.

Toivottavasti olette mukana myös ensi vuonna

Akseli Sajaniemi
S/Y Hilja

Kimmo L kirjoitti...

Joopa, ilman toisiamme olisi ollut aika tylsää. Ja olihan se jo aika sysätä teidät valtaistuimelta ;)

Tuo teidän IMX-38 on kyllä mahtava vene. Tuli markkinoille vuonna -92, tehty 92 kpl. ja on edelleen modernin näköinen ja kulkee erittäin hyvin. Ja tuossa Suomessa niin tyypillisessä kevyessä kunnon genoa pieksee tällaisen fokkaveneen mennen tullen. Kun Farr Yacht Design suunnitteli tänne Itämerelle IRC-venettä ja kaikki olisi halunnut fokkaveneen, tuli kommentti: "Nothing beats a good old overlapping genoa in light conditions".

ensi kesänä vedetään joko tämä Westhouse Cup tai sitten Kopun tiistikset. Kilpakumppaneita olisi tiistiksissä enemmänm, mutta Westhouse on lähempänä...

Anonyymi kirjoitti...

Me varmasti ollaan joka tapauksessa Westhouse Cupissa. Perinne on jo liian pitkä, miehistö tulisi joka tapauksessa keskiviikkoisin rantaan. Ja tähänkin kisaan meillä on joskus tiukkaa ehtiä.

Ollaan tässä kyllä viimevuosina huomattu että kyllä tuo IMX liikkuu kovassakin kelissä ihan OK, siis kryssissä. Meidän manööveritaito ei vaan vielä riitä haastamaan. Ehkä ensi vuonna saadaan treeni-into päälle.

Akseli