keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kausi 2010 ohi on...

Vene nousi tänään vedestä Inkoossa ja menee halliin (Boat Hotel Star) talvehtimaan. Pohjassa Interspeedin kova antifouling ja hyvin oli toiminut. Ainoana miinuksena saildrive jossa on ollut Hempelsin "Alu-safe", monta vuotta vanha purkki ja näyttäisi että teho on kadonnut. Pohja on kaksi kertaa kesässä (ennen VSSR ja BOW) laitesukeltamalla putsattu. Mutta suomalaiseen kesään kuuluu että tuon työn joutuu tekemään sokkona ja ensi kesänä siirrytään nostamalla putsaamiseen.

Aika ehkä vähän tuumailla kulunutta kautta:
Kokonaisuutena hyvä kausi; kisoista suurimpana pettymyksenä BOW, jossa radat OK mutta sekä pitkä että lyhyt offshore meni pieleen. Karvalakin (LYS) voitto kruunasi taiston.

Ainoastaan kaksi pientä perustrimmimuutosta kaudelle: reikkiä hieman lisää ja nyt ruvettiin rikiä löysäämään (päävanteista) kun tuuli alle 8 solmua. Tämä BOW:in pitkän jälkeen. Nyt Loosilla mitattuna perussäätö 75 ja löysäys 62-65:een. Purjetrimmissä fokan inhauleria vedettiin kevyessä kokoa ajan kireämmälle ja twistiä lisää. Edelleen ongelmana kryssi kun tuuli alle 8 solmua. Mukana nyt miehistössä Proffa, joka starttien lisäksi auttoi pitkin matkaa PC:n (langaton näyttö) ruudulta, sen minkä sai kamat toimimaan.

Suurimpana muutoksena oli kuitenkin miehistön hioutuminen todelliseen kisakuntoon. Parhaiten asiaa edisti Westhouse Cup, eli Haukilahden edustalta käytävä keskiviikkokisa-sarja; Suomen toiseksi suurin EMK:n tiistiksien jälkeen. Sarja voitettiin mutta tärkeimpänä: oli hauskaa ja manööverit hioutuivat "ilmaiseksi".

Meillä kaksi mittakirjaa ja mitään käytännön eroja ei tuloksissa (ORCi/IRC) nähty. Molemmat säännöt "poliittisesti" rankaisevat alle 45-50 jalkaisia veneitä sporttisuudesta ( hiilikuitua, keveyttä jne.) mutta näyttäisi että nyky-ORCi (toisin kuin vanha IMS) laskee näin pienissä veneissä nuo asiat oikeudenmukaisemmin varsinkin kun jäykkyys ei enää ole ORCi:ssa pahe. Kauden aikana kävi selväksi että isot IRC veneet keskittyvät vain muutamaan omaan ranking-kisaan ja kun ORCi-puolella taso koettiin kovemmaksi ja ranking kattavammaksi niin päätettiin keskittyä sille puolelle.

Ensi kaudeksi on jo tehty yli 30 kohtaa kattava fiksauslista, mutta siihen palataan myöhemmin.

Ei kommentteja: