maanantai 15. marraskuuta 2010

BOW 2011 Tallinnassa

Hyvät kisat tiedossa. Piritan satama tukikohtana. Formaattia ollaan muuttamassa siten että torstaina iltapäivänä voi ajaa veneen yli, perjantaina on koko pitkän päivän kestävä rannikko/offshore-kisa (ei siis yökisaa). Eli siis Finnair- teemalla "yöksi kotiin". Lauantai sitten normaalisti muutama rata ja perään saaristokisa. Sunnuntaina niin monta rataa kuin ehditään. Ja illalla voi vetäistä takaisin Suomen puolelle. 

Tarkoituksena ei ole dissata pitkiä, yön/monen yön yli kestäviä avomerikisoja, mutta nämä olkoon siihen tehtyjä klassikkoja (VSSR, 2Star, GR etc.). Ja ainakin yksi tällainen lisää on Suomenlahdellekin kovasti suunnitteilla.

Olin mukana pari vuotta sitten ekassa Tallinnan BOW:ssa (Foxy Ladylla) ja täytyy sanoa että odotan innolla uusintaa. Piritan satamassa kaikki toimii, ja jos varaa edullisen Pirita Top Spa hotellin niin majoitus toimii loistavasti. Illat joko Piritassa tai Tallinnan humussa. Radat on heti aallonmurtajan ulkopuolella ja järjestäjät osaa homman levittäjäpoijuineen.

Mutta tärkeimpänä; virossa avomeriveneiden ja miehistöjen taso on erittäin kova, mitattuja veneitä on enemmän kuin Suomessa ja ainakin isossa luokassa on todennäköisesti enemmistö virolaisia. Ja nämä kaverit osaa purjehtia kilpaa. Tulee hieno regatta johon osallistumiskynnys on nyt erityisen alhaalla;  vain pitkä viikonloppu, ORC-Club kirja riittää ja logistiikka on helppo hoitaa.  Niin, eikä mene lomat pilalle...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä vaikuttaa. Kiva päästä välillä pois Hesa edustalta ja ulkomaan keikat on aina plussaa. Kaikki mukaan!