tiistai 28. joulukuuta 2010

Sydney Hobart 2010: ensimmäiset maalissa

Wild Oats XI, Reighel&Pughin piirtämä 100-jalkainen ja kanttikölinen supermaksi on osallistunut 6:een S-H kisaan ja ollut ekana maalissa 5 kertaa. Navigaattorinsa mukaan nyt oli Bassin salmi pahempi kuin koskaan ennen. Tasoituksissa vene ei tule todennäköisesti pärjäämään ja uhkana on vielä järjestäjien jättämä protesti kun vene ei raportoinut radiolla oikein Tasmanian kärjen kohdalla. Sama tilanne Ruotsin Ránilla jota myös uhkaa rankkari.

17 venettä keskeyttänyt, niiden joukossa myös Ludde Ingvallin YuuZoo.


Ei täysin yllättäen; valmistautuminen meni pieleen. Veneessä on uusittu nostoköli, painokölin kanttausmekanismi, riki (secondhand), suurin osa purjeista ja sisustus osittain. Ja venehän on tuollainen osista parsittu; runko on uusi mutta kansi ja köli on 11 jalkaa lyhyemmästä Nicorette 5:sta. Miehistö on pääosin amatöörinuorisoa ilmeisesti kustannusten pitämiseksi alhaalla. Purjeet saatiin ekan kerran ylös kaksi päivää ennen kisaa. Ja sitten heti muutaman tunnin kisattuaan kaksi miehistön jäsentä lentää mereen; saadaan onneksi takaisin.  Sitten vene alkaa täyttyä vedellä; pumput sammuvat ja ämpärit on käytössä. Paljastuu että lokin anturi on poissa paikaltaan; saadaan takaisin. Lopulta keulapurjeen repeäminen saa kaverit linkuttamaan rantaan. Ludde on mukana Australian America's Cup haasteessa joka juuri ennen kisaa julkistettiin. Ei hyvä alku.

Mutta parempi näin. Jos olisivat jatkaneet Bassin salmeen, niin olisi voinut käydä vielä pahemmin. Tuloksia voi tutkailla täältä:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Virheet kertautuu mutta kyllä aika hurjalta kuulostaa että Luddelta lensi kaksi kaveria mereen. Noh, kuivalla maalla on helppo olla viisas.