perjantai 24. joulukuuta 2010

Sydney Hobart 2010


Kuvat: Daniel Forster
Tapaninpäivänä starttaa taas yksi avomeripurjehduksen suuria klassikkoja. Mukaan lähdössä 89 venettä ja odotettavissa on erittäin raskas kisa, varsinkin pienemmille veneille. Sääennuste:

WEATHER: This year’s Rolex Sydney Hobart fleet can anticipate a more traditional upwind ride with the long range weather outlook forecasting winds on Sunday will build to 20-30 knots, then strengthen further on Monday to 30-40 knots with 4-5m seas in the Bass Strait.
“The real challenge I think is the first couple of nights and keeping the boat together,” said Wild Oats XI’s co-navigator Ian Burns. “We’ll be slowing down rather than trying to break any record, or even necessarily breaking our competition.” Winds should moderate on Tuesday as the lead pack makes its way down the east coast of Tasmania.

Kisassa on viimevuotiseen tapaan kolme mittasääntöä: ORCi, IRC ja PHS, mutta perinteisesti "Line honours" on se josta lehdistö hehkuttaa. Wild Oats (100 jalkainen supermaxi) vahvoilla kun sen sisarvene Alfa Romeo myyty eikä osallistu. Radikaali Maximus on nyt uudessa kuosissaan (alla) ja voi yllättää. Ludde Ingvall on myös modifioinut rajusti toistaiseksi huonosti kulkenutta Yuuzoo- maxi venettään ja toivottavasti pärjää.
Kilpailun nettisivut on täällä, jossa voi myös seurata kisan etenemistä. Ja jos hinkuu enemmän mukaan niin voi mennä tänne niin voi vetää kisan virtuaalimaailmassa 90 jalkaisella. Mitä muutakaan sitä Tapaninpäivänä ja alkuviikosta tekisi.

Ei kommentteja: