perjantai 14. tammikuuta 2011

Fort Lauderdale to Key West race

Muutamia kuvia lisätty. Löytyy täältä:

Hikisen setup- ja treenipäivän jälkeen keskiviikkona kisaamaan. Eli kyseessä syöttökisa ei vain Key Westiin vaan muutamaan muuhunkin regattaan Caribialla. Omassa IRC B-luokassa 7  venettä. Aikamoinen hajonta kun suurin on 46 jalkainen raaseri (tätä isommat sitten IRC A:ssa) ja pienin C&C 99. Luvassa kylmä (paikallisessa mielessä) pohjoisrintama joka toisi pohjoisesta luoteeseen kääntyvää 20-30 solmun tuulta. Eli speedway-rata.

Startti täysi lenssi. Kippari ottaa nappilähdön tuomarialukselta stybiksella ainoastaan First 40.7:sen yrittäessä häiritä. Ensimmäiset 40 mailia menee hyvin kun tuuli pysyy alle 15 solmussa ja meillä toppisymmetrisellä voimme ajaa huomattavan syvälle. Muodissa olevat assyt ovat tässä tuulessa aivan onnettomia; joutuvat leikkaamaan rajusti eivätkä pääse karkuun ollenkaan. Tuossa vaiheessa lähes tasan King 40:sen kanssa.

"Alligators Reef":ltä keli kovenee, ja sekä kurssi että tuuli kääntyvät ja lopulta olemme pakotettuja vaihtamaan osarikispinnun eteen. Vene OK, surffeissa 15 solmua rikki, mutta nyt alkoivat assyveneet menemään väkisin ohi. Pari tuntia tsemppiä ja sitten pamahtaa spinnufalli poikki. Merestä trooli ylös ja 3-fokka eteen. Lisää veneitä ohi, mutta kuinka moni on sellainen joiden "kuuluukin" olla edellä?

Kurssin ja kelin kääntyessä lisää surrffailu vaikeutuu ja venettä vaikea pitää broachaamatta vaikka on jo yksi reivi isossa. Aamun valjetessa kääntöpoijulle josta tunnin kryssi sisään. Saamme veneen kulkemaan erittäin hyvin ja kuittaamme pari venettä erittäin märässä sisääntulossa 24 solmun tuulessa. Sijoutus? Tämä meidän vieressä jo Ft. Lauderdalessa maannut vene voittaa luokan:

Eli voitto Hollannin "Tonnerre":lle (yllä) joka on uusi Kerr 46. Toiseksi tulee "Sjambok"; R&P 45 ja kolmantena:
  Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kohtalainen alku. Nyt vene trimmiiin ja maanantaina ratakisat alkavat.       

Ei kommentteja: