perjantai 21. tammikuuta 2011

Key West: neljäs kisapäivä

Aamulla kova sumu ilman kosteusprosentin ollessa 100:n pinnassa. AP rannassa ja lähtö merelle tunnin myöhässä. Todella kova sumu ja kun vihdoin selkiytyy niin 6 solmun tuulessa startti. Saamme lähes nappilähdön tuomarilta mutta nopeasti leessä oleva First 44.7 pakottaa meidät vendaamaan. Nyt aallokko on kuollut, riki on saatu vihdoin löysättyä ja vene kulkee selvästi paremmin. Tuuli pysyy 6-8 solmun välillä ja eihän tämä meidän keli ole edelleen mutta nyt pysymme kisassa mukana. Toinen kryssi menee putkeen ja saamme sen ansiosta kuitattua 1D35:sen ja olemme maalissa 5:s.

Toinen lähtö: nyt kevyessä otamme 1 1/2 minuutin kiihdytyksen ja saamme vahteeksi alalipulta nappistartin. Mutta 5 minuuttia edellä startanneet trimaraanit ei kulje mihinkään ja antavat sen verran pakkituulia että pabikselle joudumme taas pian heittämään. Laitojen arvaus onnistuu nyt hyvin ja pääsemme ylämerkille sekä Kontikin (J 111) ja Rushin (J 109) edellä. Lenssillä Kontiki ja Rush menee ohi mutta pysymme mukana. Menee seuraavalla keikalla tiukaksi mutta lopulta joudumme luovuttamaan.  Tulokset, kuvia jne. löytyy täältä:

Täytyy myös todeta yksi huomio. Tällaisella keveällä, "suomalaisella kelillä"  nuo assyveneet pitkällä bogspröötillä ja hemmetin isoilla assyilla kulki erittäin hyvin ja samoilla kulmilla kuin mekin. Toki nuo assyt on kehittyneet muutamassa vuodessa rajusti; koot kasvaneet ja lentävät huomattavasti nätimmin avoimilla kulmilla. Kun keli on tuollainen medium niin tällainen toppisymmetrinen on radalla ylivoimainen mutta ihan kevyellä ja kovalla tuollainen setup on yllättävän hyvä. Lienee tulevaisuutta meilläkin?

Ei kommentteja: