keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Key West Race: toinen kisapäivä


                                Kuvassa "Kontiki" J-111

Ensin hyvät uutiset: aurinko paistoi, oli lämmintä ja tuo Key Westin kuuluisa turkoosi vesi oli hieno.

Edellisen illan raju ukkonen (tuuli 60 solmua ja raju vesisade) oli jättänyt kaiken likomäräksi. Kosteus oli kova, mutta merelle päästyä helpotti. Luvassa aluksi 10-14 solmua tuulta heiketen päivän mittaan 4-7 solmuun.

Eka startti pipariksi kun leelipulla jiipattaessa fokan ylälatta kiertyy väärinpäin (purje liian löysällä) jiipattaessa. Saamme lopulta oikein päin mutta myöhästymme linjalta. Oikea on taas arvottu kaikkien toimesta paremmaksi ja menee OK ekan kryssin puoliväliin. Keskittyminen herpaantuu ja lopussa putoamme vauhdista. Nyt alamäkeen on vaihdettu VMG-spinnu joka istuu paljon paremmin ja rauhallisemmin; vauhti hyvä assyveneisiin verrattuna. Keli kevenee koko ajan ja kun tuuli putoaa alle 10 solmun niin ajamiseen ja trimmiin ei löydy yhteisiä arvoja ja menee välillä jo riitelyksi. Manööverit sinänsä jo kisakunnossa. Olemme viimeinen mutta koko porukka sinänsä hyvin tiukassa kasassa parin minuutin sisällä. First 44.7 Galilée voittaa; olisipa meilläkin iso genoa tuohon keliin...

Toiseen starttiin keli kevenee lisää. Oikea edelleen arvottu paremmaksi ja tuomarialuksella tulee vähän tiukkaa. Toiseksi ylimpänä pääsemme kuitenkin vendaamaan OK ja menoksi. Taas alku OK ja sitten ote herpaantuu. Kryssin loppu menee huonosti ja tipumme pahasti. Lenssit menee OK ja alamerkit nyt  lähes perfect.  Mutta ei auta; kryssille ei löydy ajoputkea ollenkaan tuulen kevetessä koko ajan. Kaiken lisäksi tässä startissa on 5 legiä, eli vielä lopuksi kryssi maaliin. Tulokset täällä: Huomenna uusi päivä. Kevyttä luvassa. Time for debrief...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herrat ovat jo selvästi päässeet kisaamisen maukuun useimmissa elementeissä. Kiinnitti huomiota tuo "keskittymisen herpaantuminen" parissakin kohdassa. keskittymislääkettä on selvästi lisättävä vastaavan estämiseksi jatkossa ;=).

Hesa +1 ja vesisadetta eli kelin suhteen olette varmasti voittajia - joka päivä :=)

Zemppiä tuleville starteille!

Tero V. SY Polaris / FIN 10732 /EPS

Kimmo L kirjoitti...

Täällä on vähän sellainen suomalaisille ongelma että joka päivä klo 17.00-18.00 on paneelikeskusteluja (tänään eri tasoitussäänöistä) ja perään pari tuntia ilmaista Mount Gay rommia. Osa omasta porukasta missasi paneelin mutta arvaatte kai missasiko seuraavat 2 tuntia.