lauantai 22. tammikuuta 2011

Key West: viimeinen kisapäivä


Wicked (J 124) ja Kontiki ( 111) vikan startin lähdössä meidän luussa 
Aurinkoinen ja kostea ilma jatkuu.Tuuli etelästä 10-14 solmua heiketen ja kääntyen lounaan kautta länteen. Kuski vaihdettu; Jori saa kokeilla venettä. Hyvä lähtö lähes ylimpänä veneenä ja suunnitelman mukaisesti taas oikealle. Menee tosi putkeen ja tulemme ylämerkille hyvin. Mutta ei auta; tuo sinänsä vähän parempi 10-14 solmua ei riitä. Lopulta tulee lasketuissa ajoissa jaettu 5:s täsmälleen samalla korjatulla ajalla kuin First 44.7.

Vika lähtö; allekirjoittanut puikkoihin. Tuuli kevenee alle 10 solmun. Nappilähtö leelipulta. Ajamme vasemmalle joka menee pieleen, tuuli kääntyy kryssin aikana lähes 10 astetta ja oikealta tullaan selvästi edelle. Lenssillä ajamme stybiksellä alun ja tuulen  kääntyessä koko ajan lisää lounaaseen ei mene ihan putkeen. Maaliin selvästi muiden perässä.  Regatta ohi; sijoitus kuudes eli viimeinen.

Wrap up: Key West on kovatasoinen ja hienosti järjestetty regatta. 5 päivää ja parhaimmillaan 10 lähtöä ilman poisheittoa rassaa porukkaa. Täällä yleensä on kunnon kelit mutta tällaista koko viikon kevyttä ei kuulemma ole koettu miesmuistiin. Kalevala II on optimoitu kovaan keliin ja tuo alle 10 solmun kryssi oli myrkkyä. (omaan veneeseen verrattuna 4 neliötä vähemmän purjetta ja 1.900 kiloa enemmän painoa). Oli sitten trimmi tai ajo mitä tahansa... Mutta hieno kisa ja kipparille suuri kiitos. Täydelliset tulokset, kuvia jne. löytyy täältä...Huomenna Miamiin ja kotiin...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se usein on, että kun pärjätään silloin ansiot kuuluvat kipparille ja kun ei pärjätä on vika veneessa...;-)
Hyvä reissu kuitenkin taisi olla. Hienoa että jotkut jaksavat reissata maailmalla eikä vaan tyydy kotimaan vesiin.
Tseppiä jatkoon.