tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kohta purjehtimaan...


Muutama vuosi sitten vene meni veteen tästä kahden viikon päästä eli noin 20. maaliskuuta. Nyt ei taideta ihan tuohon päästä, mutta Suomenlahti on sentään Helsingin edustalle asti auki...

2 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Jännästi tuo avovesi avautuu heti kun pakkanen vähänkin laskee, kaitpa tosiaan laivaliikenne on niin vilkasta että se sekoittaa vettä niin tehokkaasti että kovien pakkasen lakattua jää alkaa heti sulamaan. Mutta lähilahdilla jää on kyllä erittäin paksua ja vielä aika tiukkaa teräsjäätä, jonka sulamisessa sitten menee vähän pidempään. Kun oma vene on talven Otaniemessä, niin voi olla että ennen toukokuuta ei ole asiaa vesillelaskemisen kanssa. Viime vuonnahan jää ei missään vaiheessa ehtinyt jäätyä kunnon teräsjääksi ja sen takia se myös suli nopeasti pois.

Uh, 5kk on voinut siirtää pakollisia huoltoja ja kunnostuksia, mutta kohta kai pitää taas alkaa niitäkin tekemään.

Kimmo L kirjoitti...

Mulla on tikkaremmissä kaveri joka on tuon jäänmurron kanssa tekemisissä. Suomenlahdella nuo aukeamat tulee siitä kun murtaja avaa väylän ja pohjoistuuli sitten aukaisee railoa lisää. Viime lauantaina selkämerellä jää oli 0.4 solmun vauhdilla tulossa kohti Ahvenanmaata... Aika rutina kun kohtaa esteen.