sunnuntai 15. toukokuuta 2011

ProSailor Race

Ja vihdoin kausi käyntiin perinteisellä Hoskin avauksella. Tuuli viimevuotiseen tapaan idän puolelta, mutta nyt virtaus oli kylmä ja tuuli paljon tasaisempi. Oli toivottavasti kesän kylmin veto.
Ykkösessä neljä venettä kun Luna tuli myös mukaan (IRC ei saanut lähtöä aikaiseksi kun vain yksi vene ilmoittautui). Uutena Arcona 400 Aquamarine. Ja autotrokareilla Janin johdolla oli nyt allaan Audi.
Pian startin jälkeen tilanne tämä. Olemme hieman myöhässä ylimpänä veneenä ja ennenkuin saamme coden kunnolla trimmiin niin Luna ja Audi jo karussa. Code kuitenkin vetää hyvin ja ero ei tuosta enää kasvanut. Kun vielä vähän aukeni niin saatiin Aquamarine jäämään. Melkillä genoa ylös, code alas, spinnu ylös ja genoa alas...Menee noin kesän ekaksi hyvin. Rönnkobbenille tullessa kellotamme erot ja Audiin on tiukkaa, muut reilusti takana.

Kryssi Light genoalla. Vauhti "liian" hyvä; menee välillä reilusti yli 7 solmua (target tuossa kelissä 6.8) mutta höjdiä puuttuu. Light genoa ei enää ole parhaassa iskussa, pussin pitämiseksi kohdallaan fallia joudutaan kiristämään paljon ja entry on turhan pyöreä.
Toisella kierroksella Rönnkobbenille menossa tilanne tämä; Audi on pysynyt hyvin Lunan kyydissä. Me olemme Audin kanssa lähes tasoissa ja selvästi muita edellä. Kryssi muuten OK mutta loppu menee surkeasti. Kärki pääsi Melkin ohi ja suoraan poijulle. Kun me tulemme Melkille, tuuli kääntyy vastaan ja moinaa 12-14 solmusta 8:aan. Joudumme heittämään pari vendaa samaan aikaan kun kärki vetää codeilla maaliin. Lopulta pääsemme loppusuoralle mutta olemme jääneet lisää pahasti. Codella maaliin ja lopputuloksissa häviämme Audille  3:51. Luna kuitenkin voitetaan eli sijoitus 2. Täydelliset tulokset täällä. Ja paljon hienoja kuvia löytyy täältä.

Ei kommentteja: