torstai 19. toukokuuta 2011

Westhouse Cup käyntiin...

Nyt on sitten kesä kunnolla käynnissä kun keskiviikkosarjakin saatiin menoksi. Ajamme tätä Haukilahden edustalta lähtevää/tulevaa, Kopun tiistiksien jälkeen toiseksi suurinta, sarjaa kun on sopivan lähellä kotisatamaa.

Hieno ilma, tuuli lounaasta ja yllättävän puuskikasta, tuuli 12-24 solmun välillä. Mukana isossa luokassa vain 5 venettä: meidän lisäksi pari First 36.7, JOD 35  ja FG 33; muut lienevät vielä varustelukaijassa. Heavy ykkönen keulaan. Avoin slöörilähtö ja vaikka olemme vähän myöhässä luun poijulla, saamme kuitenkin selvästi parhaan spinnulähdön ja irti porukasta. First 36.7 Blux seuraa lähimpänä. Spinnu alas ja ensin strekki sitten kryssi lounaaseen. Puhurit tulevat terävinä, eri suunnista ja ison skuuttaaja joutuu maitohapoille. Vene kulkee kuitenkin hyvin ja muu joukko jää tasaisesti. Ylhäällä 180 asteen käännös ja spinnu ylös. Nyt kulkee myös mukavasti; flätti vesi mutta vauhtia parhaimmillaan reilusti päälle 10 solmua. Lopuksi spinnu alas ja kryssi maaliin. Voitto kohtuullisen hyvällä erolla Bluxiin. Että sillai; ensi viikoksi toivottavasti lisää vastusta linjalle. Täydelliset tulokset täällä:

4 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Hmm, siis luun poiju=WHC-viirillä varustettu poiju?
Ja senkö teidän taktiikkatietokoneenne antoi parhaaksi paikaksi lähdölle?

Hmm, kun itse taas pähkäilin niin että vihreältä kepiltä lähtemällä oli monta veneenmittaa edempänä radalla ja spinnukulmakin merkille oli parempi kun poijulta lähtiessä joutui varmaankin vetämään täysmyötistä enemmän. Pitänee mitata nuo etäisyydet trackista, että vastaisuudessa osaa suoraan arpoa mistä kannattaa lähteä.

Miltä muuten uusi pidennetty kakkosrata tuntui? Vanhaan malliin teillä olisi ollut alle tunnin purjehdus, nyt sentään tuli vähäsen lisämatkaa.

Kimmo L kirjoitti...

Joopa. Nythän lähtöä on muutettu siten että vihreä reimari on rajoitin ja se WHC poiju on viety pohjoiseen päin. Nyt linjan sihtimerkkinä on siinä saaressa oleva valkoinen kummeli tmv. Ja tuloksena se että linja on aika vino ja reimarin pää selvästi edempänä. Meidän taktiikkatietokone on vasta pikkuhiljaa käynnistymässä ja tuo startti vedettiin ihan touchilla. Luun startti oli vaan sen takia että haluttiin takuulla vapaat ja että päästään sen saaren takaa nopeammin ulos. Legin loppu jouduttiin ajamaan liian plattista eli olisi kannattanut ottaa startti reimarilta, varsinkin kun kaikki muut olivat takana ja poijulla...

Petri kirjoitti...

Niin, no WHC-poijua ei varsinaisesti "viety" pohjoiseen päin vaan kun koko päivän oli kiskonut X-jahtikupin poijuja ylös ja alas niin WHC-starttipoijua ei päivän päätteeksi laitellessa jaksanut niin hirveästi säätää :)
Ja kun ko. poijuun pitää vielä käydä heittämässä lisäankkuri niin ei kannata vielä tallentaa sijaintia taktiikkatietokoneeseen. Tosin eipä linjan vinous varmaankaan paljoa muutu kun vihreän kepin sijainnin takia linjasta vähän pakosti tulee noin vino ellei tahdo asettaa lautakuntaa pois "normaalista" paikastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos viitseellisyyttä riittää niin törkätkää WHC träkit tuonne:

http://www.h-vene.net/h-vene/gpsar2/list_events.php

Olisi mukava vertailla kryssikulmia ja taktiikan onnistumista.

Uusi kakkosrata on hyvä!

Jari, s/y Blux