maanantai 8. elokuuta 2011

BOW; kolmas päivä

Ennuste on lounaistuulta 8-12 knotsia ja iltapäivällä hiljenevää. Ja ei muuta kuin baanalle edellisillan hienon "sailor's party":n jälkihöyryissä. Ja hieno, aurinkoinen päivä tulossa.

Eka Startti: saamme puhtaan lähdön klungan leestä ja vedettyä niin pitkälle rantaan stybiksellä kuin haluamme. Shiftit putkeen ja ylämerkille heti virolaisten isojen persuksillla. Nyt menee sekä eka että toka lenssi shitftien suhteen paremmin ja pysymme iholla. Sijoitus kolmas, sekunnin korjatulla erolla Premiumiin.

Toka starttti: viime hetkellä (liian viime) päätämme vaihtaa keulaan vanhan kunnon light-genoan. Ehdimme kyllä  linjalle, mutta paikka oli jo annettu. Kova hässäkkä tuomari-aluksella kun Premium sulkee luukun ja joudumme kakkosriviin. Mutta siitä on hyvä heittää paaralle...Aloittelijan tuurilla pääsemme kärjen iholle kun shifti menee OK ja tuuli kääntyy lisää oikealle. Lensilläkin saamme hyvän shiftin jiipin yhteydessä juuri oikein ja seurauksena pääsemme ihan oikeasti kisaan mukaan. Nyt ei liikaa häiriötä ja sijoitus kakkonen.

Kolmas startti; shiftejä menossa; ja vaikka alamerkki antaa 10 asteen edun niin tällaisella kiululla on pakko vaan etsiä paikka. Ylämerkille hienosti Premiumin ja Lady Birdin edestä. Tämä  ehkä paras stinttimme. Kunnon kyyti, Kärki pysyy Fortea lukuunottamatta kosketusetäisyydellä. Mutta maaliin lasketulla sijalla kolme.

Lopulta löydämme itsemme sijalta viisi. Ja itse asiassa olemme " ihan tyytyväisiä". Ratakisat, erityisesti vika päivä (sijoitukset 3-2-3), menevät hyvin läpi. Ja järjestelyt; Piritan satamasta, radoista, tunnelmasta jne. aivan erinomaiset arvosanat. Ja mukana kaikkiaan 50 venettä; lienee ennätys. Puheet ORCi:n elinvoimasta Itämerellä voi nyt lopettaa. Täydelliset tulokset löytyy täältä. Ja kuvia löytyy noista Henrin kommentteihin laittamista linkeistä...