lauantai 6. elokuuta 2011

BOW; pitkä rannikkokisa

Päivästä tuli yllättävän rankka... Aamulla loistava ilma, paitsi että tuulta ei ollut. Muutaman tunnin odottelun jälkeen tuuli virisi ja lautakunta pani meidät nopeasti matkaan. Ykkösellä 57 mailin rata joten jo nyt tiedettiin että pitkäksi menee päivä.

Saamme, osittain tuurilla, loistostartin leelipulta, muutaman veneen joutuessa palaamaan. Alku erittäin reikäistä kryssiä. Menee hienosti ja olemme hetkittäin lähes ekana. Tuulen herätessä otamme paikkamme Virolaisten isojen takana ja aloitamme kisailun Pegasuksen (First 50) kanssa. Tämä jatkuukin itse asiassa sitten loppuun asti.

Pitkä kryssi länteen ja meillä ongelmia saada uutta fokkaa istumaan (ja pitää Pegasus takana...). Tyypillisesti näissä pitemmissä kisoissa veneet ovat nopeasti eri tuulissa ja ensimmäinen raon kasvattaja on kryssin lopussa kun tuuli kevenee. Menetämme kosketuksen kärkeen (jossa Lady Bird johtaa ja Forte kakkosena). Seuraava, ja raju, raon kasvatus on tultaessa kevenevää ja lenssiksi meille kääntyvää tuulta vastavirrassa Kuradimunan poijulle. Joudumme sieltä kryssimään takaisin. Kun tuuli vielä Tallinnan lahdella kääntyy etelään niin kryssi jatkuu maaliin asti. Jo iltapäivällä arvio oli että puoleen yöhön mennessä on toiveita päästä maaliin. Ei ihan mutta melkein. Ja kärki karkasi, mutta me sentään 5. Ja ennen Pegasusta maalissa...

Ja järjestelyt tosiaan loistavat: klo 01.00 aamulla vene on kunnossa ja 50 metrin päässä teltta josta saa grillilihaa ja oluen. Tulokset löytyy täältä:

Ei kommentteja: