lauantai 6. elokuuta 2011

BOW: toinen päivä...

Aivan liian lyhyiden yöunien jälkeen takaisin merelle. Kaupat on kiinni joten merelle ilman eväitä; toki vedet on saatu mukaan. Nyt ratana käytössä kevytveneistä tutummat "inner- ja outer-loopit" joita en nyt tässä rupea selittelemään. Sanon vaan sen että on erittäin hieno ratatyyppi kun monia eri luokkia on menossa.

Eka Startti
Olemme luokan lähes pienin vene ja meillä kokoerot on tosi suuret. Eli vapaissa menoksi. Saamme suunnitellun startin alaveneenä ja kyyti on OK. Stybisveneiden takia venda pabikselle vähän viivästyy, mutta tulemme erittäin hyvin ylämerkille. Siellä olemme Forten ja Ladybirdin kanssa; mutta spinnun nostossa menee pitkästä aikaa  pahasti rintsikoille. Kun stintti on "Outer Loop":lle niin lyhyt slööri on tiukka ja meillä isoja vaikeuksia saada rintsikat auki. Lenssi OK, mutta alamerkillä seuraava hässäkkä spinnun laskussa. Lähtö lopulta ryssittiin näihin kahteen merkkiin; ja tulos kuudes.

Toka startti
Taas erittäin OK startti. Mutta nämä isot veneet ovat kyllä aika haasteellisia startattavia. Pahimman klungan leestä ja Expeditionin mukaan jopa 0.2 veneenmittaa alle. Toki täydellä vauhdilla. Nyt (kin) eka kryssi putkeen ja ylämerkille heti kärjen takaa. Mutta ei auta; kärki karkaa ja sijoitus 5:

Ja päivän lopuksi 17 mailin saaristokisa. OK valmistautuminen , mutta linjalle asettautuessa ja Forten leetä hakiessa väliin lenssaa kakkosluokan Ridas 35. Minulta menee hetki tajuta että on kyllä väistämässä yläpuolen Fortea, mutta tulossa suoraan meidän päälle. Hirveällä huudolla saamme heidät jotenkin missaamaan meidät. Lopputuloksena pääsemme linjalle mutta Forten takana, jonka missaamme ainakin 20 senttiä. Venda babikselle ja kaikkien perät.Tsenpaten ja parilla hyvällä shiftillä pääsemme kärkiporukkaan jotensakin kiinni. Rata hyvä; kryssi/lähes lenssi rata. Kun tuuli etelästä ja kovien sadekuurojen  säestämä niin tietysti kovia shiftejä ja nämä menevät suht.OK. Amserv missaa yhden railakkaan shiftin ja putoaa; muut melkein normipaikoilla.

Että sillai; näillä mennään. Tuloksia löytyy täältä:

Ei kommentteja: