maanantai 1. elokuuta 2011

BOW tulossa...

Kun täksi vuodeksi sukeltava gastimme siirtyi eläkkeelle niin hoidettiin pohjan putsaus nyt nostolla. Siinä nostaessa Karttunen kyseli että mikä tää puhelinrumba oikein on kun viimeistään keskiviikkona niin moni haluaa veneen noston. Ja huomenna on joku "Amiraali" jonka nosto ja putsaus kestää "tosi pitkään kun se tehdään tosi huolella"...

Pohjassa ei muuta kuin se tuttu limainen pinta (joka erään huomenna nostettavan mukaan on: "0.1 solmua"). Helpoiten hoituu pehmeällä pitkävartisella harjalla (harjoilla) ja kun toinen ruiskuttaa vettä koko ajan huuhteluksi. Meillä oli harjavedessä "Yacht Cleaner":iä; en tiedä oliko tarpeen.

Meille tuli jo keväällä toisen kyljen vesilinjaan jotain hemmetin kumimaista keltaista massaa jota oli melkein mahdoton saada pois. Nyt hiottiin mutta kumia on vaikea poistaa... Yksi ehdotti että olisiko siitepölyä joka on jotenkin "vulkanisoitunut" tms. Tietääkö kukaan mitä toi voisi olla?

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sini-tuotesarjan mikrokuitumoppi nivelletyllä varrella on todella hyvä.

Charlottasta lähti keltaisuus huuhtelemalla kun käsittelin kyljen ensin Starbriten jollain suolahappoliuoksella. Siinäkin moppi oli hyvä että sai 2 m etäisyyttä aineeseen, ekat tipat sääreen herätti että kama on aikas tujua. Kysy Mickeltä :)

Minä pesen pohjan fairylla.

- Harald

-jr kirjoitti...

Autoglymin sivuilla väitetään, että keltainen mönjä olisi peräisin "teollisuuslaskeumasta". Tiedä sitten, mutta yllättäen Autoglymin tuotteilla asia hoituu.

http://www.kiiltovaunu.com/hoitoaineet/veneenhoito_opas/

Petri kirjoitti...

Niin, jotta nostatetaan kilpakumppanien sykettä vielä lisää niin ainakin yksi BOW:iin osallistuva vene on ollut kuivilla koko kesän ja pohjaa on laitettu aivan viimeisen päälle. Kyllä peli on jo hävitty, jos vene on muhinut kesän vedessä ;)


Em. tosin tarkoittaa siis sitä että maalaus ja hionta on tehty viimetingassa vähän sinne päin ja tikkukin saatiin ylös vasta viime yönä :)

-jr kirjoitti...

Onkos kyseessä se kuuluisa "mantookivaijerit liian löysällä" -vene?

Anonyymi kirjoitti...

Se keltainen paska, joita monen veneen kyljissä on (itseasiassa vilkaisin Hangossa Charlottaa ja ihmettelin itsekseni veneen keltaisuutta tietäen, että Harald on taatusti vahannut veneen hyvin keväällä) joku sienieliö. Oksaalihapolla lähtee joskus. Tuo Haraldin mainitsema aine on Star Briten Ez On Ez Off, sisältää suolahappoa. Ja meinaan lähtee paska kyljistä, kokemusta on! Kerran ainetta pääsi valumaan auton matolle ja syövytti nätin reiän...

Sinko

Kimmo L kirjoitti...

Kuule Petri; epoksiveneen ei pitäisi juuri vettä imeä... Mulla on tieto että tämänsuuruinen polyesterivene imisi runkoonsa jopa 40 kiloa vettä kesässä?

Meillä nosturin mittari antoi nyt painoksi 5180 kiloa. Kun vähennän mitä arviolta oli löpöä, vettä, purjeita jne. veneessä niin saan 5020kg. Aiemmin on punnittu vaa'alla 5060 kg. Not bad, varsinkin kun vene koko ajan kevenee ;)

Kimmo L kirjoitti...

Eikö se keltaisuus jota tulee varsinkin keulaan "keula-aallon alueelle") ja varsinkin vanhempiin, huokoisempiin gelcoatteihin ole levää? Siis ei sinilevää vaan jotain muuta.

Tämä mitä meille nyt tuli oli ihan eri juttu. Peräosaan vesilinjan alueelle keltaisia, kumimaisia pieniä paakkuja ja pallosia. Eikä lähde kuin hiomalla ja puukolla rapsuttamalla pois.

-jr kirjoitti...

Huonosti jymähtänyttä epoksihartsia? Väri ja koostumus sopivat kuvattuun.

Petri kirjoitti...

Selvää kauhunsekaista selittelyä havaittavissa ;)

Lima lähtee pesemällä mutta lähteekö kokonaan, siihen vesillelaskua vastaavaan sileystasoon asti. Toki noin ylösnostaen (vs. sukelluspesu) saa aika nättiä jälkeä aikaan mutta hiljalleen siinä alkaa käsi väsymään ja työnjälki laskemaan, aijaijai. Ja sitten on vielä sellainen kummallinen pieni levätyyppi, joka ei lähde kunnolla painepesurillakaan ja ainakin meidän veneessä sitä joka syksy paljastuu kun pohja kuivuu, märässä pohjassa sitä ei näy. Vasta hiomalla se lähtee irti.

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa Charlotta heitettiin vain veteen, ei edes pesty sitä. Iskias rajoitti tehokkaasti kaiken puunaamisen.

Kimmo L kirjoitti...

Hei, hei, stop. Nyt on menossa muiden psyykkaus-vaihe. Selittely-vaihe tulee sitten viimeistään sunnuntai-iltana.