maanantai 15. elokuuta 2011

Fastnet Race maineensa veroinen...

Viimeisin uutinen: Juan K:n piirtämä speciaali Supermaxi Rambler 100 (entinen Speedboat) on kaatunut. Miehistö (21) on saatu pelastettua. Ilmeisesti kanttiköli pettänyt tmv? Uutinen jne. löytyy täältä:

Positiivisempana uutisena: 145 jalkainen maxitrimaraani Banque Populaire tuli maaliin viettäen vain yhden yön merellä. Aikamoinen stintti vetää 680 mailia ajassa 1 vuorokausi 8 tuntia. Keskinopeudeksi tuli 18.5 solmua...

7 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Aikamoinen fiasko tuosta speedboatista sitten lopulta tulikin, jos ajattelee veneen historiaa.

SA:sta löytyy hyvä kuva turtlettavasta Ramblerista, kanttari tosiaan kadonnut ties minne l. tehnyt bavariat. En tiedä sitten mitä oikaisuja designissä on tehty, koska luulisi että volvoveneitten kanttarikoestusten perusteella kanttarien merikelpoisuudesta lienee ihan riittävästi dataa.

http://www.sailinganarchy.com/fringe/2011/image001.png

Kimmo L kirjoitti...

Joopa; juttelin tuossa juuri Jenkkien Tapsan (Kalevala II) kanssa ja hän mainitsi että Ramblerin omistaja, joka oli nytkin mukana on yli 70-kymppinen ja ei mikään kovin pirteä kaveri. Hän on ilmeisesti yksi niistä viidestä jotka joutuivat olemaan vedessä toisiinsa sidottuina 3 ja puoli tuntia ja löytyivät melkein sattumalta.

Rambler on vetänyt kevään aikana kovan sarjan ja ainakin Atlantin ylitys oli kunnon keliä. Jotain on väsynyt ja pettänyt. Pitääkö tapahtua major disaster ennenkuin....

Kimmo L kirjoitti...

Vielä; tuossa SA:n sivuilla oli maininta että hypotermian takia sairaalan viety oli nainen. Tapsan mukaan omistajan vaimo (noin 30 vuotta nuorempi...) olisi ollut mukana, vaikka ei juuri purjehtija olekaan. Taisi tulla shokki treatment avomeripurjehduksen ihanuuteen...On tuo ihme ja onni ettei kukaan menehtynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Ainahan maalla on helppo olla viisas, kun merellä tapahtuu vahinko...

Kimmo L kirjoitti...

Ja mitähän anonyymi tuolla tarkoittaa?

Vedestä poimittujen joukossa oli tosiaan omistaja (tai oikeastaan vuokraaja) ja hänen "partner", joka on viety sairaalaan. Ja SA:lta voi lukea kertomuksen: Fastnet Rockin kierron jälkeen kovaa rynkytystä ja köli irtosi kovalla rysähdyksellä. Vene ympäri: "Like a dinghy". Mikä kölissä petti ei tietysti vielä tiedossa; mutta varmaan asia tutkitaan perinpohjin.

Kimmo L kirjoitti...

..Ja nyt on Farr 80 "Beau Geste" keskeyttänyt "kun kansi alkoi halkeilemaan". Ràn lähellä uusia viimekertaisen voittonsa...

Kimmo L kirjoitti...

Viimeisimmän tiedon mukaan Rambler 100 on nyt saatu hinattua rantaan. Masto on 65 metrin syvyydessä poijulla merkittynä, josta sekin aiotaan vielä käydä pelastamassa. Kääntököli repesi irti, mutta ei vielä selvyyttä mikä/miten se oikein petti.