lauantai 20. elokuuta 2011

HTR 2011

                              Photo: Tuomo
Ja sitten vuorossa alkusyksyinen sprinttikisa Tallinnaan. Luvassa itään kääntyvää tuulta ja tavoitteena olla ennen puoltayötä perillä, vaikka Expedition ennustaa että ei ehditä...
Mutta ei muuta kuin menoksi. Lautakunta on päättänyt lähettää kaikki ORCi-veneet ja ne muutamat IRC-veneet kaikki samaan aikaan. Kun vielä edellä lähti koko business-LYS kerralla hitaasti hölkäten niin sekä lähdössä että vielä Melkillä oli melkoinen hässäkkä. Kolareita ei onneksi ainakaan näkynyt.

Tuuli aluksi hyvin heikko ja vaikeuksia päästää ajamaan omaa purjehdusta.Vähän ennen Gråsaa tuuli shiftasi luvatusti ja olemme jotakuinkin oikeassa paikassa eli keskellä. Kasuunille heti Lady Birdin perässä ja eikun Code ylös. Tuuli nousee pikkuhiljaa 16-19 knotsiin ja suunta 90-110 astetta. Pääsemme Codella käytännössä koko matkan useimpien muiden joutuessa pudottamaan reilusti ennen Tallinnan matalaa. Ero kärkeen  näyttäisi pysyvän kohtuudessa; vaikka 36-jalkaisella on hieman hankalaa pyristellä yli 40-jalkaisten kanssa.

Kääntö kryssille kohden Nygrundin poijua. Meillä pienempi fokka keulassa ja tästä vene ja miehistö tykkää. Stybiksellä hieman aallokko hakkaa mutta vene kulkee. Nygrundilla taas code ylös ja jahtaamaan edessäolevaa perävaloa. Valo osoittauttuu virolaiseksi X-41:ksi Olympic Online. Heillä vain fokka ylhäällä joten ei muuta kun ohi vaan.

Aegnan poijulta strekki maaliin (tuo aina liian pitkä loppusuora...) ja Olympic painaa väkisin ohi. Business-LYS:in isoja veneitä ohitellen pujottelu maaliin. Ja ei auta; missaamme puolenyön tunnilla ja 6:lla minuutilla (maalissa 01:06:19). Jos missi olisi ollut alle tunnin niin olisimme voittaneet. Nyt hävisimme kakkoselle (Lady Bird) reilun minuutin ja voittajalle (Premiun) kolmisen minuuttia. Niin lähellä ja kuitenkin niin kaukana..

Täydelliset tulokset  löytyy täältä:

Ja vielä; kun pakolliset oli tehty, eli syöty pyttipannu ja juotu oluet; niin bändi päätti että mitä sitä täällä nuokkumaan. Eli veneeseen ja menoksi takaisin. Lähtö Piritasta 04:15 ja Nuottaniemessä puoli kymmenen maissa. Matkalla tuuli idästä parhaillaan 36 solmua, kakkosreivi, fokka ja vene kulki.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi noin lyhyt käynti, joko Pirita on nähty vai?

- harald

Kimmo L kirjoitti...

Oltiinhan me siellä kolme tuntia...Jotenkin vaan ei tuo teltassa nuokkuminen ja välillä kahdeksan hengen tunkeminen veneeseen nukkumaan houkuttele; puhumattakaan noista Piritan suihkuista jne. BOW:llahan tilanne oli kokonaan toinen kun nukuttiin Top Spa:ssa ja juotiin sivistyneesti kivennäisvettä koko viikonloppu...

Anonyymi kirjoitti...

Teidän olisi kannattanut tehdä kuten me, reilusti olutta niin kaikki menee hyvin :)

- harald

Kimmo L kirjoitti...

Define "reilusti". Et kai luule että me kolme tuntia vaan venettä fixailtiin...;)

Petri kirjoitti...

Asennekysymys tuo yöpyminen, on meitä ollut 8 henkeä yötä FE:ssä juurikin Piritassa, mistä lähtien nukkumiseen on punkkia tarvinnut ;)

Ei siinä muuta kuin että olisit voinut vaikka laittaa gastit puunaamaan venettä sunnuntai-aamuun asti. Jos on viikonloppukisa merkattu kalenteriin, sen pitäisi tarkoittaa myös viikonlopun poissaoloa...

Kimmo L kirjoitti...

Niin, munkin vaimo sanoi että lauantain suunnitelmat meni ihan sekaisin kun äijä oli jo aamulla kotona nuokkumassa. Jos mä jätän seuraavalla kerralla gastit sinne Piritaan? Tai ainakin pakotan soittamaan varoitussoiton.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko kotiinjäävillä yllättäviä tilanteita kun purjehtijat tulivatkin yllättäen kotiin "liian aikaisin"? :)

- harald

Kimmo L kirjoitti...

Tän mä otan omaan piikkiin. Minä onnistuin vaimolle selittämään että vaikka olen liian aikaisin kotona niin lupasin mennä heti nukkumaan enkä olla häiriöksi. Eikä siellä kotona ollut (ehkä enää) ketään ylimääräisiä hemmoja tmv.

Petrillä ehkä tilanne oli toinen. Lupaan ensi kerralla olla huomaavaisempi ja pitää bändin reissussa luvatun ajan.

Petri kirjoitti...

Niin, siis vaikka olin uhrautunut America's Cup-hengessä käymään etukäteistiedustelemassa kisa-aluetta niin silti siitä rankaistiin aikaisella herätyksellä (todettakoon että varoitussoitto ei välttämättä olisi palvellut ihan täysin tarkoitustaan, pikemminkin päinvastoin).

Kimmo L kirjoitti...

Nyt menee Petrillä kryptiseksi. Miksi et vaan tunnusta että sulla oli "jotain" muuta mielesssä ja yhden meidän bändin jäsenen liian aikainen takaisintulo pilasi sun suunnitelmat ;)

Life is tough...

Petri kirjoitti...

Hyshys, "se" lukee myös näitä keskusteluita ja 2 päivää on saanut jo selitellä...