torstai 4. elokuuta 2011

Westhouse Cup jatkuu...

Lomatauon jälkeen tuli pienet harkat tosi tarpeeseen ennen viikonlopun kisoja. Koko bändi paikalla ja eilisen sähläyshieronnan jälkeen hyvä päästä purjehtimaan.

Nyt kryssilähtö; kiitos siitä. Heavy ykkönen keulaan. Oman arviointivirheen seurauksena Blux (First 36.7) pääsee ajattamaaan meitä pabiksella hieman liian kauaksi linjasta. Ehditään kuitenkin takaisin ja saadaan kohtuuhyvä lähtö alimmaisena veneenä; kuten haluttiin. Pari venettä varastaa, meillä katoaa toisen sellaisen takia leelippu näkyvistä, mutta maalinjan ja Expeditionin mukaan (jees, otettiin luomun lisäksi datapurjehdus taas käyttöön) jäätiin linjasta metri/pari.

Tuuli ihmeen sekavaa. Mutta päästään kuitenkin ylälipulle ekana ja aloitetaan raon kurominen. Heavy-spinnu ylös (mitä sitä spinnuja repimään juuri ennen arvokisoja...). Nousee vähän niin ja näin mutta sitä vartenhan täällä ollaan. Rata #2 eli kohta kunnon kryssi länteen ja sieltä lenssillä takaisin. Sekavassa tuulessa targeteista (6.8-6.9kn) puuttuu välillä 0.4 solmua ja pääsyynä (taas kerran) fokan hienoviritys. Se on vaan niin pirun tarkka säädettävä tällaisessa veneessä. Ja perinteisesti perässä tulevan Hiljan (IMX-38) nousukulmat saavat välillä meidät hermostumaan.

Mutta yläreimarille tultaessa Hilja on 2:45 takana 50 minuutin purjehduksen jälkeen, eli sähläämättä pitäisi heidät voittaa. Ja muut näyttävät myös olevan riittävän takana. Eli pienet jiippiharkat käyntiin. Tuli nekin tarpeeseen. Lopulta voitto kotiin. Ja Hilja kakkosena. Westhouse Cup:in tilanne löytyy täältä:

Ei kommentteja: