keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Audi MedCup Barcelonassa...

                                Photo: AudiMedCup: Borlenghi
Tuo Audi MedCupin seuranta menee paremmaksi koko ajan; Live videota, hienoa selostusta jossa mukana tuo aivan fantastinen  "Virtual eye". Tokan päivän jälkeen naapurimaan Rán hienosti johdossa. Ja jos liveä ei ehdi töissä katsoa niin käykää ihmeessä katsomassa läpi ainakin joku "live action replay".  Ja kuva taas vaan omalle bändille hengausesimerkkinä... Kaikki tuo ja tilanne löytyy täältä:

5 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Nojatuolipurjehdusta, pöh, oli siellä hei eilen ihan oikeaakin purjehdusta tarjolla.

Siinä määrin teidänkin bändi oli pettynyt kipparin päätökseen että puoliväkisin yksikin gasti tunki meillekin kyytiin. No, eihän se edes osannut lippuja katsella, taidetaan BC:ssä purjehtia liikaa expeditionin yms. varassa kun ei perusjuttuja ole opeteltu. Hieman kauhuissamme katsoimme MPX-varusteissamme BC:n tiimivarustuksen laatua, tuollaisissako varusteissa teillä pakotetaan gastit laidalle hengaamaan olosuhteitten armoille, erityisesti tiimin kelluntavarusteitten mahdollinen suorituskyky vedessä toi kylmiä väreitä allekirjoittaneelle.

Mutta onneksi muu tiimimme ponnisteli kovasti kompensoidakseen "vajausta" miehistön normaaliin tasoon nähden ja selvisimme sitten lopulta maaliinkin asti. Mutta kyllähän tuo 7 minuutin ero Charlottaan jo kertoo karua kieltään siitä mitä siitä seuraa kun otetaan tuollaisia tasoituspurjehtijoita tiukkaan yksityyppiluokkaan purjehtimaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eilen oli kyllä parhat olosuhteet harjoitella kovan tuulen purjehdusta. Lämmintä sekä ilmassa että vedessä.

- harald

Joakim kirjoitti...

Järjetöntä touhua isoissa veneissä tuolla lailla hengata. Kuka haluaa vapaaehtoisesti viettää päivän merellä noin? Eri asia toki, jos siitä saa kunnon korvauksen, mutta eipä innostaisi olla hengausammattilainen.

Toi virtualeye on kyllä makee. Periaatteesa toki GPSar kertoo saman, mutta kuitenkin tuosta näkee paljon selvemmin mitä seuraa erilaisista taktisista valinnoista (leebow, leebow liian kauas, perän takaa väistö, leikkarin ajaminen pitkäksi tai vajaaksi, ylimääräinen venda jne.)

Taitaa muuten Soto olla aika haastava avotuulella. Yhdessä kisassa (22 kn taisi olla tuulta) ylämerkillä vika vene oli alamerkillä kolmen minuutin johdossa.

Petri kirjoitti...

Tuosta hengausasennostahan on ollut ihan laskelmiakin ja en nyt ulkoa muista mutta tollainen "naama vettä kohti ja kroppa linkkuveitsenä ei välttämättä edes ole erityisen hyvä ratkaisu massakeskipisteen sijainnin kannalta.

Takapuoli ylös kannesta toki nyt on lähtökohta, mutta loppupeleissä momentti on silti suurempi jos painopisteen saa kauemmaksi laidasta, tuossa linkkariasennosshan painopiste oikeastaan tulee aika lähelle laitaa ja jopa laidan alapuolelle.

Joakim ehkä pystyisi mallintamaan tuota tarkemminkin. Itse pyrin yleensä hengaamaan siten että takapuoli on irti kannesta ja kroppa n. 90 asteen kulmassa jolloin loppupeleissä koko yläkroppa on aika ulkona.

Toki nuohan ovat ammattilaisia, eli rahastahan ne tuota tekee, kyllä sitä rahasta ikävämpiäkin työtehtäviä tehdään.

Kimmo L kirjoitti...

Jaaha, mitäs täällä taas mesotaan.

Otetaanpa asia kerrallaan. Petrille sen verran vaan että itsehän teit laskelmia että meidän ei kannata lähteä merelle enää. Ja näemmä tämä sittenkin vain että sait yhden meidän bändin jäsenen näyttämään teille miten oikeasti purjehditaan kovaa. Ja meidän bändi ei mitään MPX:iä tarvii; niissä tulee liian hiki;)

Ja tuosta hengaamisesta. Muistaakseni Sailing World:issa (mulla on se artikkeli jossain) oli jokin aika sitten testattu oikaisumomentteja eri tyyleillä. Jos otetaan nuo kaksi perusasentoa, eli toisaalta normaali jalat ulkona mutta yläkroppa molempien kaidevaijerien sisäpuolella vs. peppu ylhäällä ja yläkroppa vaijerien välistä suoraan ulos niin ero oli 10%. Kun meillä 6 hengaa noin niin lisäpuntti kakkostyylillä on 50 kg. Kyllä se jotain meinaa. Siinä on vielä toinen, huomattava etu; pinnamies näkee eteenpäin ja aallot huomattavasti paremmin jos kropat on ulkona. Ja ei tosiaan kannata olla muuten kuin kämmenet tai kyynärpäät polviin tukien, ylipronaatio on väärin;)

Eihän tota kukaan pitkiä kisoja jaksa, mutta radalla tilanne tietysti ihan toinen. Mutta kyllä meidänkin bändistä erottaa ratataustan omaavat avomeritaustasta...

Ja vielä; se alavaijeri kannattaa tosiaan laittaa säännön minimiin. Uusien reikien tekeminen ja sinne holkin hitsaaminen (keula- ja peräkaide jätettin alkuperäisiksi) ei paljon maksa ja hengaaminen on paljon helpompaa ja väliin pujottautuminen myös.