torstai 8. syyskuuta 2011

Westhouse Cup jatkuu...

                                   Photos: Antti Tassberg
Toiseksi viimeinen keskiviikkokisa. Luvattu ihan hyvää keliä joka tosin iltapäivän ennusteissa nousisi 20 knotsiin, mutta sataisi vasta myöhemmin. Nyt sitten kaivettiin säilytyskärrystä heavy spinnu ja kovan kelin fokkakin (joka on 29 m2, kun maxikokoiset ovat 34 m2).

Ilahduttavasti 12 isoa venettä mukana. Tuuli oli puuskissa 26 knotsia ja alimmillaankin noin 20. Pitäisi ehkä vetää yksi reivi, mutta päätetään kuitenkin ajaa täydellä isolla. Nelosrata, eli Melkin ympäri ensin sinne kryssaten ja sitten slööraten takaisin. Saamme hyvän lähdön keskeltä linjaa ekana yli; tosin mekin veneenmitan linjalta paukun tullessa. Mutta Hilja suoraan takana ja Blux leessä joten ei muuta kuin menoksi. Purjeita liikaa ja joudumme twistaamaan rajusti sekä fokan että ison pitääksemme veneen pystyssä. Takana Hiljalla on kolmosfokka ja reivattu iso ja kulkee selvästi paremmin. Eli pysyy kyydisssä täysin mukana; he ylemmäs ja me nopeammin...

Melkin kierrossa Tallinan lautta (se ruman vihreä) tulee juuri sopivasti sisään. Me päätämme viime hetkellä kiertää itäpuolelta, Hilja menee alapuolelta. Hilja onnistuu paremmin ja saa meidät melkein kiinni. Ja sitten takaisin.  Meillä menee ikuisuus saada genaakkeri ylös. Ja olisi ollut parempi spinnulla; tuuli sen verran takaa ettemme saa sitä kunnolla vetoon. Hilja tulee spinnulla kuin juna, kunnes yhdessä puuskassa (26 knotsia) broachaavat ihan miehekkäästi.

Parin jiipin ja loppuslöörin jälkeen maalissa.  Kun tulokset tulevat; toteamme kärjen olleen hienon tasainen; häviämme Hiljalle 9 sekunttia ja voitamme Merinnan 3:lla sekunnilla. Täydelliset tulokset sekä ranking-tilanne löytyvät täältä:

Ei kommentteja: