maanantai 17. lokakuuta 2011

Talvi aikaa tuunata...

Suomi on täynnä 70/80-luvun veneitä joista monet vieläpä kisaavat edelleen ahkerasti. Ja talvi on aina hienoa aikaa miettiä miten vanhasta kalikasta saisi taas vähän lisää irti. Yllä esimerkki länsinaapurista; Maxi 77R. Paneeko esim. FE83:set paremmaksi..?

6 kommenttia:

Petri kirjoitti...

No, ainakin ajatuksen tasollahan asiaa on jo pohdittu ORCi MM:ien nopeusrajan takia...
http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1911&postdays=0&postorder=asc&start=0

Toisaalta sitten on myös sellainen toteutusta rajoittava juttu kuin yksityyppipurjehduksen luokkasäännöt , kannattaa joskus kokeilla ;)

Kimmo L kirjoitti...

No toi Maxi on tietysti ihan extreemiä ihan tasoituspuolellakin...

Kyllähän "yksityyppiluokissakin" on tässä suhteessa eroja. Ja ei se tuunaaminen silti lopu. Muistan kun eräs Laser-purjehtija haki silloisesta Tallbergin veneliikkeestä 7 mastoa ja 7 purjetta kokeillakseen mikä yhdistelmä hänelle sopisi parhaiten...

Ja X-35:ssa voi vaihtaa sen fokan inhaulerin älyttömän metallirenkaan toiseen jos vaan on samanpainoinen. Alumiininen olisi 10 grammaa kevyempi, joten ei onnistu.

Meikäläisen yksityyyppi-kausi oli enimmäkseen 505-jollalla jossa on esim. heloitus ja foilit vapaat, joten kaikenlaista virittelyä harrastettiin. Meni talvet rattoisasti.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän se hekki tuossa maxissa, tuplana vai?

- harald

Kimmo L kirjoitti...

Tuplahekki, ihan niinkuin esim. TP 52:ssa. Ei kovin käytännöllistä. Itse miettinyt että jos tuo olisi niin että cruising isossa olisi tavallinen roach ja molemmat hekit voisi olla kiinni koko ajan niin...

Toinen vaihtoehto on että spriidari kulmaa ja pituutta on tarpeeksi ja ajetaan ilman hekkiä. Kuten esim. Farrin ID 35 tai uusi Juan K:n First 30.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuossa ison fatheadissa mitään mutta fokassa näyttää olevan melkein etuliikin mittainen latta jolla yläosan roach on maksimoitu ja samalla rullautuva purje. Kätevää...

Kimmo L kirjoitti...

Niinpä; tuo fokka on Gransegelin tekosia. Kutsuvat sitä nimellä "glider". Lisää löytyy tästä linkistä:

http://www.gransegel.se/glider.html