maanantai 26. joulukuuta 2011

And off they go...

Järjestyksessään 67. Sydney-Hobart klassikko on jälleen startannut. Edessä reilut 600 mailia maailman vaikeimpia kisavesiä. Kärjessä kukas muu kuin Wild Oats XI. Ekaksi yöksi odotettavissa kryssiä 40 solmun tuulessa. Itse tulin juuri takaisin kotiin kun viime yö ja aamupäivä tuli vietettyä Suomenlahdella (tosin laivassa). Tsemppiä vaan kavereille; siellä on muun muassa uusi Ker40 (AFR Midnight Rambler), joka on varmasti aika pideltävä tuollaisessa kelissä. Kisan etenemistä voi seurata vaikka täältä:

3 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Aikalailla history in the making juuri nyt kun WOXI on tippunut kakkospaikalle LH-kisassa.
Toisaalta kyllä taas trackerin mukaan WOXI kulkee nyt 2 solmua kovempaa, tosin voi olla joku hetkellinen puuskakin kyseessä.

Mielenkiintoista on myös huomata ORCi-luokan kasvu, ilmeisesti luokka sitten jollain tasolla kiinnostaa ausseja.

Kimmo L kirjoitti...

Ilmeisesti WO:lla ollut jokin ongelma jonka ovat saaneet nyt fixattua. Vauhti on tosiaan taas selvästi parempi.

ORCi on Australiassa kovassa kasvussa. Erään artikkelin mukaan syynä lähinnä se kun IRC typeformaa alle 45-jalkaisissa veneet kovin painaviksi, ja kevyillä pärjää vain tietyissä olosuhteissa. Toinen painava syy on se fakta että S-H kisaan veneet pitää (turvallisuussyistä) kallistusmitata. Ja ORCi:ssa tuo on "vakiona". Lopuksi vielä: aussit ajavat ORCi:iakin yhdellä luvulla, joten tuloslaskenta on samanlainen kuin IRC:ssä.

Petri kirjoitti...

Niinhän siinä sitten kävi että WOXI jäi kakkoseksi, aika paukku sinänsä vaikka toki tosiasiassa WOXI:lla ei ole ollut kummemmin realistisia haastajiakaan viime vuosina. Johtaakohan kakkossija sitten WOXII:n valmistamiseen, eihän nyt kisavoittoa voi jättää vain purjehdustaidon varaan :)