tiistai 17. tammikuuta 2012

KWRW 1. kisapäivä

Ennuste ensimmäiselle päivälle on koillistuulta 18-26 solmua, joka kääntyy päivän aikana oikealle parikymmentä astetta. Toisaalta vasemmalla ranta on lähempänä ja lyhyt, terävä aallokko parempi. Tässä regatassa on kymmenen lähtöä eikä yhtään poisheittoa, joten konservatiivinen veto ensin vasemmalle ja fliittiä tarkkaillen takaisin sisään.

Allekirjoittaneelle taktikon ja crew bossin rooli, muut BC:n bändistä keulassa. trimmissä ja isossa. Startissa halutaan vapaa kaista ja se saadaan, tosin pari veneen mittaa linjalta. Tuulta reilut 25 solmua ja vene saadaan liikkeelle hyvin. Keli sen verran kova että alamäkeen nostamme heavy spinnun, joka oikea ratkaisu, vene balanssissa. Olemme kärkikahinoissa koko kierrokset, ja lopulta tasoituksissa kolmas.

Maaliin tullaan lenssillä ja kun linja on ylitetty tapahtuu se mitä ei koskaan saa tapahtua; eli ote herpaantuu. Kovassa tuulessa päätetään vetää spinnu alas luusta. Ei onnistu vaan spinnu menee trooliksi, pysäyttäen veneen. Mastomies Arne (amerikkalaistunut tanskalainen) huutaa keulasta että peukalo meni. Verta joka puolella. Saamme järjestäjät viereen ja Arnen ja yhden saattajan mukaan ja kaverin sairaalaan. Arnen kommentti lähtiessä: "jatkakaa kisaamista". Mietimme pitkään mutta kun emme hänen eteensä voi juuri lisää tehdä, päätämme vetää toisen lähdön. Kun tuuli on jo lähes 30 solmua ja olemme kaksi vajaalla, päätämme että tämä lähtö vedetään ilman spinnua.

Startti OK, tiukassa välissä ja linjalta takana mutta vapaana. Vasen kulma, vauhti ja höjdi OK ja ylämerkille  kakkosena. Tuuli sen verran kova että takana useampikin vaikeuksissa ja meidän fokka spiiraus toimii kohtalaisen hyvin. Maalissa kakkosena ja tasoituksissa neljäs. Ekan päivän jälkeen overall jaettu kolmas.

Ja Arne; hänet lennätettiin helikopterila Miamiin  kunnon sairaalaan. Peukalon pää oli sittenkin siellä ja kiinni yhdellä jänteellä. Tietoa ei vielä ole, saadaanko takaisin paikalleen. Toivomme parasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kisaolosuhteita voi jonkinlaisella tarkkuudella ihmetellä täältä:
http://www.ndbc.noaa.gov/station_page.php?station=sanf1

Joskin kyseinen poiju onkin n. kymmenen merimailia enemmän lännessä kuin kisa-alue.