sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Pientä pintaremonttia....


Pohjasta on vedetty kaikki vanha pois, ruiskulla pari kerrosta primeria, ja tänään se sai hellän vesihionnan (240, 400 ja lopuksi 800 papereilla). Seuraavaksi taas ruiskulla pari kerrosta salainen ase-antifoulingia, jota ei enää hiota, pitää vain jollain "kiillottaa". Pohjasta tulee valkoinen, näkyypähän sitten kaikki lika paremmin. Tulos tässä vaiheessa "ei hassumpi".

7 kommenttia:

Petri kirjoitti...

No oishan se pitänyt taas arvata että veneen alta kaikista ikävimmästä työasennosta löytyy keulagasti.

Vai opetellaanko tuossa pohjan muotoja kesäisiä levänpoistotehtäviä varten ;)

Jarkko kirjoitti...

Eikö noin monta hiontakertaa kuluta koko maalikerroksen pois? Tosi kevyttä pitää olla hionnan per karkeus.

By the way, oletteko laskeneet työtunnit? Kysyn ihan mielenkiinnosta :)

Kimmo L kirjoitti...

Ei 400 eikä varsinkaan 800 paljoa epoksia poista. Mutta perinteiseen tapaan, eka kerros valkoista ja toinen harmaata. Näkee milloin päällimmäinen kerros on puhki.

Kyllä tuohon yli 100 miestyötuntia menee. Mutta kyseessä onkin peruskunnostus; jatkossa selvitään sitten toivottavasti vähemmällä.

Anonyymi kirjoitti...

Peruskunnostus? Joo, vene vaikuttaakin jo sen ikäiseltä että on korkea aika peruskunnostukselle ;)

Kimmo L kirjoitti...

Niin no, lähinnä kyse siitä että veistämön jäljiltä pohjatyö ei ollut ihan priima. Kun pari vuotta on koetettu pintaa maalaamalla saada kaikki huokosmaiset kolot tukittua, niin nyt piti ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tehdä alusta asti uusiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Kimmo,

Ajattelin kysellä jos olisit valmis jakamaan kokemuksia miten salainen ase toimi ja mikä aine on käytössä? Todella sileän näköinen on pohja ton salaisen aseen jälkeen.

Itselläni samanlainen remontti edessä kun on pohja uudistuksen tarpeessa ja mielelläni kuulisin hieman kokemuksia mikä toimii ja mikä ei. Nykyinen Hard racing vaatii melko paljon hiomista että siitä saa sileän.

Terveisin,
Kim/Ipanema

Kimmo L kirjoitti...

Toki Kim,,
pane sähköposti ja/tai puhelinnumero niin käydään homma läpi. Kimmo