sunnuntai 20. toukokuuta 2012

ProSailor ORC-race


Vuoden eka ranking-kisa edessä. Luvassa kevyttä, tosin kahta vaihtoehtoa tarjolla. Joko 4-6 knotsia tai sitten 8. Ei muuta kuin viimevuosien kevyen ongelmaa ratkomaan... Mukana ykkösluokassa 6 venettä, eli tuplat viimevuotiseen. Hienoa.

Starttilinjan voisi HSK tällaisissa olosuhteissa laittaa kryssilähdöksi, mutta perinteet velvoittavat: lippupää 20 astetta ylempänä. Kun samalla näyttäisi selvästi oikealla vetävän huomattavasti paremmin niin ei muuta kuin paaran lähtö poijulta. Muuten hyvä mutta ruori talven jäljiltä kohmeessa. Liian aikaisin, ja kun tajuaa että Nornan pitäisi dipata niin liian myöhäistä; varaslähtö ja eikun volttaamaan.

Melkin puoli vetääkin paremmin ja pääsemme pikkuhiljaa mukaan fleettiin. Ajamme kuitenkin koko ajan selvästi alemmas ja vauhdilla ja joko me tai muu fleetti on väärässä...Lintupaasien punaiselle poijulle pääsemme piikkipaikalla ja alkaa hidas raon kasvattamisen tsemppi...
Trutkobbenin poijulle tullessa olemme saaneet eron jo 8 minuuttiin. Code ylös ja tuli taas todettua että meidän kotimainen versio tästä ei toimi. Purjetta on leikattu useaan kertaan uusiksi mutta nyt taisi saada lopullisen tuomion. Takana tulee Nornan tyylikkäästi UK:n tekemällä codella...

Rysäkarilla VMG-spinnu ylös. Alussa tosi tilttiä, ja kovastikin leikkaamalla vauhti alle 2,5 solmua. Edessä kuitenkin näkyy koran raja ja sinne pikkuhiljaa kitkutellaan. Rönnkobbenille tullessa vaihdetaan AP-spinnu jotta päästään leikkaamaan väylää koilliseen. Menee kunnialla ja Ådholmenin reimarilta sitten kryssille.

Tässä pitkät pätkät ajetaan tätä Suomen kevättä; tuulimittari ylhäällä näyttää tosikulmaksi 70-80 astetta ja alhaalla fokka pakkaa... No, Melkin kylkeen tullessa tulee vähän tuulta lisää; tosikulma kääntyy 42 asteeseen ja samalla pystyy höjdimään vähän. On tää sekavaa... Melkille tullessa tuuli kuolee uudestaan. Kitkuttelemme eteenpäin kohden Lintupaasia kunnes HSK:n tuomarivene kaahaa ohitsemme. Olisiko radan lyhennys!?

Näin on, ja lopputuloksena selvä voitto. Tästä ei nyt kuitenkaan voi paljoa johtopäätöksiä vielä tehdä, mutta ei tuo nyt huonostikaan mennyt. Täydelliset tulokset löytyvät täältä:

Ja tässäkin olevat kuvat ovat Sailpix/Erik Lähteenmäen hienosta sarjasta joka löytyy täältä:Ei kommentteja: