maanantai 4. kesäkuuta 2012

WBRTB 2012

                                  Photos: Erik Lähteenmäki/Sailpix
Webarin perinteiseen ratakisaan tulossa peräti 47 venettä ORCi:iin ja niistä 12kpl ykkösluokkaan. Lisäksi 9kpl X-99 samalla radalla. Aamu valkenee keväisen epävakaana. Ulosmennessä sataa, tuuli 20-24 knotsia ja Heavy weather jib keulaan. Ennen starttia kuitenkin kelissä selviä reikiä 18 knotsiin ja vaihdetaan heavy ykkönen eteen.

Eka startti:
Tietokone ja ruorimies epäsynkassa ja missaamme linjan yli veneenmitalla, mutta kuitenkin vapaissa. Stybiksellä vauhdista kuitenkin puuttuu kolme kymmenystä eikä vikaa löydy kuin kisan puolivälissä. Aallokokin varsin kinkkinen ajettava. Kuitenkaan virheitä ei tule manöövereissä vaikka kevätkankeutta onkin treeneistä huolimatta. Pikalaskennalla uskomme olevamme aika kärjessä; lopulta toinen Xinin  (X-41) voittaessa.

Toka startti:
Eteen light-fokka tuulen koko ajan keventyessä. Startti linjan keskeltä kun minnekkään muualle ei keretä. Eka kryssi mielenkiintoinen; ykkösluokassa "oikea" veto olisi ollut mennä alussa oikealle ja sitten nopeasti ihan vasemmalle leikkarille. Me menimme ensin vasemmalle ja sitten oikealle... Kakkosluokka veti sitten ohi jo tuolla ekalla kryssillä. Lopulta sirkus pantiin poikki. Näytti jo siltä että kisa jää yhteen lähtöön, mutta lopulta päästiin taas matkaan. Oikea veti paremmin ja olisi pitänyt olla siellä rohkeammin. Välillä kryssittiin liian keskeltä; tuossa kevyessä tuulessa ja 50 veneen klungassa häiriötä oli sen verran paljon että parempi oli olla ulkokehällä. Maalissa kolmantena AudiUltran (X-35) voittaessa.

Kolmas startti:
Tuuli 8-10 knotsia ja tuomarialus selvästi edullisempi. Audi Ultran kanssa pientä tsemppiä linjalla; pääsemme kunnialla liikkeelle, ja nopeasti pabikselle jonne haluamme. Kryssi ja eka lenssi kunnialla mutta alamerkille tullessa valitsemme väärän gaten. Siellä hirveä ryysis ja vaikka saamme sisäpaikan niin seisomme lähes paikallaan. Kun sitten käännymme pabikselle niin joudumme keskelle lenssavia veneitä. Audi Ultra ottaa toisen gaten ja pääsee tässä ohi ja karkuun. Ei auta; olemme neljäs Audi Ultran voittaessa uudestaan.

Lopputuloksena kolmas sija. Ihan OK hyvätasoisessa kärkijoukossa. Veneen trimmi ei ole ihan kunnossa ja manöövereissä on vielä hiomista muuta niitä vartenhan treenit on. Ja noi toppispinnut vaatii muuten kanssa uuden opettelua...

Täydelliset tulokset löytyvät täältä: Ja noita Erik Lähteenmäen hienoja kuvia voi katsella täältä:

2 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Ekassa kuvassa näkyy muuten selvästi miten pinnamies kuikuilee ties minne ja ajaa liian ylös jos nyt tellareita on katsominen ;)
Ihme että tällaisen kunnianhimoisen projektin kippari antaa tuollaisen amatöörin olla pinnassa.

(joojoo, kunnon ajossa luun tellarit parikymmentä astetta ylöspäin jne. mutta pitäähän sitä nyt kuitata)

Kimmo L kirjoitti...

Tuossa on kato keula jo laskeutumassa ja silloin apparentti menee ton verran eteenpäin. Ja laskeutumista odotellessa voi hoitaa taktikon hommia.