torstai 2. elokuuta 2012

BOW 2012; eka kisapäivä

Ja ei muuta kuin töihin lomien jälkeen. Vene saatu kuntoon, eli pohja putsattu, ylimääräiset tavarat poistettu ja vene muutenkin käyty läpi. Kisapäiväksi luvattu keskikeliä lounaasta; ja kyllähän se meille sopii.

Eka startti; ratakisa
Olemme myöhässä linjalta ja pakotettu heittämään heti pabikselle vapaisiin. Keulassa on heavy ykkönen; tuuli 18-22 solmua ja vene kulkee hyvin. Joten pysymme kahinoissa mukana. Kun manööverit menevät myöskin putkeen paria pientä sähläystä lukuunottamatta niin  asiat kohtuullisen hyvin putkessa. Amserv (GS 42R03) kulkee tosi hyvin ja menee menojaan. Meillä kovaa tsemppiä Audi Connectin (XP 38) sekä Bellatrixin (X-41 OD) kanssa. Lopulta kolmosia; takkiin tuli Connectille 2 sekunttia (!) Amservin voittaessa.
                                          Kuva: Sailpix.fi

Toinen startti; saaristokisa
Vähän parempi lähtö ja nytkin kryssivauhti on erittäin tyydyttävä. Reilu mailin purjehduksen jälkeen on kuitenkin todettava että ylämerkkiä ei ole missään. Parin mailin jälkeen osa lähtee hölkkäämään kohden seuraavaa merkkiä. Pienen mietinnän jälkeen lautakunta päättää keskeyttää lähdön ja panna startti uusiksi. Nyt saamme uusintaan kohtuulisen startin. Ylämerkiltä Code joka onkin tuolle legille oikea purje.

Ulkomatalalle tulemme kolmantena ja vuorossa pitkä kryssi kasuunille. Ainoa tilastomerkintä tuolta legiltä; ohitamme Connectin. Kasuunilta vedämme ylös ison AP-spinnun. Ei pysytä pystyssä ja joudumme osan legistä vetämääm fokalla.

Maaliin tulemme Isosaaren ja Santahaminan väliin (rataa hieman lyhennetty) heti Conncetin ja Bellatrixin perässä. Lopulta sijoitus toinen Amservin viedessä taas piikin. Eli kokonaistuloksissa olemme ekan päivän jälkeen toisena. Tästä on hyvä jatkaa!?

Täydelliset tulokset löytyvät täältä:

Ei kommentteja: