lauantai 4. elokuuta 2012

BOW 2012; Final day

Toinen päivä ja vuorossa kaksi ratakisaa ja lyhyt saaristokisa. Keli vähän keventynyt ja luvattu että iltapäivällä kevenee lisää.

Eka Startti
Ei onnistu lähtö vieläkään; pinna täysin lomaterässä. Tuulta tuollaiset 16 solmua, keulassa heavy ykkönen ja vene kulkee nätisti. Aallokko on edelleen vähän ylisuhtaista tuuleen nähden ja ajamme osittain tarkoituksella "normaalia" alemmas ja kovempaa. Osittain siksi että höjditrimmi oli koko ajan hieman hakusessa eikä saatu normaalihöjdeillä vauhtia pysymään. Bändi tekee eleetöntä ja hienoa työtä ja lähes virheettömän manööverityön säestämänä olemme lähdössä kakkosia. Ja Audi Connect takana myös purjehditussa ajassa...
                               Kuvat: Sailpix.fi
Toinen lähtö
Linja lähes suora ja nyt pinna onnistuu sovitun lähtötaktiikan kanssa; vapaissa ja tilaa ajaa muutama minuutti ennen isojen jyräämistä. Pari venettä varastaa; 550 (Amserv) ja joku "tennaintwentyseven". Pinnan mielestä tuollaista venettä ei meidän lähdössä olekaan joten menoksi vaan. Huudon jatkuessa bändi huomauttaa että tuo numero on meidän purjeessa. Että sillai. Takaa-ajo turhaa; olemme viides ja tästä tuli meille ratojen poisheitto.
Viimeinen lähtö; lyhyt saaristokisa
Tsempattavaa jäi edellisestä. Haluamme lähdön vapaista lähes suoralta linjalta  ja Audi Connectin jotenkin "valvontaan". Tämä onnistuu ja ajamme stybiksellä pitkän stintin. Veneen tietotoimiston mukaan tuuli on niin vasemmalla kuin olla voi, mutta silti saamme headerin juuri sopivasti. Pikaisesti venda ja pabikselle. Pääsemme kuittaamaan ylempänä lähteneistä useimmat ja menossa lähes ylämerkille eli Vuosaari 1:lle. Pääsemme sinne kolmosena; meillä Heavy spinnu ylös ja ympärillä kaikkea AP:sta pieneen genaakkeriin.  Pian eteen tulee heavy spinnun vaihto AP:hen. Sillä välin Avantime2 ja Bellatrix painavat väkisin ohi. Slöörin lopussa edellä ollut Amserv putoaa reikään ja saamme kaikki heitä hienosti kiinni.

Sitiniltä stybiksellä tiukka strekki. Ihan Coden ja fokan rajalla. Code meillä rikattuna mutta odotetaan hieman. Avantime2 ja Audi Connect yrittävät Codella mutta näyttää olevan liian kova tuuli kulmaan nähden. Lopulta me ajamme koko stintin fokalla. Connectin tsemppi ei oikein toimi ja coden laskun jälkeen pääsevät hienosti edelle ja eteen. Lopulta olemme Connectin jälkeen maalissa; tasoituksissa sentään edellä. Eli lopulta kokonaistuloksissa kakkosina. Eli voisi olla paremminkin mutta näillä kohtuusijoituksilla mennään ensi viikkoon...


Täydelliset tulokset löytyvät täältä:  ja Sailpixin hienoja kuvia löytyy täältä:

Ei kommentteja: