tiistai 7. elokuuta 2012

Offshore Worlds 2012; toinen kisapäivä

Kun eilinen avomerikisa oli mennyt pitkäksi (me kotona puolenyön jälkeen; hitaimmat joskus neljän aikoihin) niin järjestäjät olivat siirtäneet tämän päivän ratalähtöjen startttiajan klo 14.00. Ihan OK; luvassa myös ihan haipakkaa tuulta. Sitä myös saatiin; radalle mennessä 18-20 solmua ja kovenevaa.

Järkkärit eivät saa poijuja ja lautakuntavenettä pysymään paikoillaan ja starttia päästään yrittämään vasta reilun tunnin odottelun jälkeen.  Tuuli myös nousee; kun mittariin pamahtaa 30 knotsia niin päätetään ottaa isoon reivi. Johan on aikoihin eletty...

Pari starttiyritystä on tuomittu epäonnistumaan; kovassa aallokossa ja 24-28 knotsin tuulessa porukka valuu starttilinjan yli reilusti ennen paukkua. Aallokon viskoeassa veneitä linjalle tulo ja paikan hakeminen on haasteellista. Mustan lipun käyttöönotto tunnetusti rauhoittaa fleetin ja niin nytkin; matkaan puhtaalla startilla. Valitettavasti juuri tälle kertaa missaamme eturivin yläpuolen veneiden ehtiessä slöörata linjaa pitkin eteemme.

Mutta eikun menoksi. Tuuli (24-30 knt) ja kova aallokko tekevät kaikille haastetta. Saamme kuitenkin kalikan kohtuuhyvään vauhtiin ja ylämerkille tullaan isompien veneiden seassa. Pientä hässäkkää, mutta itse selviämme kunnialla. Useampi iso vene edessämme nosteassaan spinnun aloittaa sirkusmanööverien teon ja päätämme viime hetkellä olla nostamatta spinnua. Surfaamme kuitenkin kunnolla ja "safety factor" päällä. Alamerkillä pientä tsemppiä kun Viron Lady Bird (Acton 39) ja Ruotsin Rush (Sydney 40) kanssa tulee pientä lähitaistelua. Ilamn vaurioita ja kosketuksia selvitään.

Toisen kryssin alku menee huonsoti kun tirmmejä ei löydy alkuunkaan ja venettä ei saada vauhtiin. Meno menee nyökkimiseksi ja vasta puolenvälin jälkeen saadaan takaisin vauhtiin. VHF:stä jatkuu huudot "Medical Assistance" tarpeeseen; johon me emme oikein voi tehdä mitään. Toinen lenssi tuo sitten kesän parhaan surffin; reilut 16 knotsia ja vieläpä aika pitkään. Loppuköröttely tuo sitten sijan 20... Täydelliset tulokset löytyvät täältä:


Ei kommentteja: