perjantai 10. elokuuta 2012

Offshore Worlds 2012; viides kisapäivä

Ja vuorossa "pitkä" avomeri. Vararata käyttöön joka on vain noin reilut 40 mailia. Mutta hyvännäköinen; kryssistartin jälkeen pitkä lenssi, pitkä kryssi ja perään vielä slööri ja kryssi sekä slööri/strekki maaliintulo.

Että bändille mielenkiintoista touhua. Sitä myös tarvitaan; matalan mentyä ohi Suomenlahdella on kylmä koillisvirtaus. Vesi myös kovien tuulien jälkeen kylmä joten hieman nolottaa ulkolaisten vieraiden ihmetellessä.

Startti menee kaaoksen puolelle ja koko 1.8 mailin starttikryssin ajan tapellaan ilmasta. No, bändi vetäisee rutiinilla sambucca-spinnunoston ja ollaan mukana geimeissä kohden Kassua. Staysail ylös ja koko stintti menee kohtuudella; tosin todeten lopussa että rannan puolella olleet ovat tienanneet.

Kassulle babiksella pabiksen kiertoa varten. Pientä hässäkkää kun leessä Sveitsiläinen B-luokan X-37 laskee spinnun aikaisin ja me Flikkin (Archambault 40RC) kanssa vedämme loppuun asti. Sveitsiläisten mielestä peitto tulee liian myöhään. Itse näytämme että juuri ajoissa. Kovan huudon säestäminä kierrämme OK ja takaa kuuluvien "You´re out" huutojen ja pikkuhiljaa löytyneen protestilippujen heiluessa  pinna toteaa että antaa olla. Tiukka tulkinnan paikka, mutta todettakoon että jos kyseessä olisi ollut oman luokan vene; olisimme todennäköisesti pyörineet. (Btw. eivät koskaan lopulta protestoineet...)

Meno jatkukoon. Kovia shiftejä joka suht. tyypillistä tällaiselle tuulelle. Menee hyvin; tosin light/medium  fokka ajoittain lujilla. Ylämerkkinä Ulkomatala ja sieltä Code ylös. Nopeasti tiukka alkaa aueta ja kevetä joten vaihto edessä. Tämän (mitä/miten) pähkäilyssä kuluu kuitenkin tuhottomasti aikaa ja putoamme muutama sata metriä. Lopulta AP-spinnu on ylhäällä, mutta legi meni tosi huonosti.

Sitiniltä kryssille. Edelleen kovia shiftejä, jotka koetamme ottamaan  perfect. Mutta eihän se koskaan noin mene. Menee kuitenkin kohtuuhyvin ja olemme ylämerkille tullessa pysyneet lähes"paikallamme".
Suursaaren itäkärjen kiertäen spinnu taas ylös. Tietokone sanoo AP, mutta on aivan liikaa ja joudumme ottamaan sen pian alas. Lopuksi strekki Särkän salmeen ja sillai.

Lopulta olemme sijalla 19.  sarjamme on tasainen ja se tarkoittaa että overall putoamme hieman ennen vikaa päivää. Täydelliset tulokset löytyvät täältä: Ja Trackingiä voi käydä ihailemassa täältä:


Ei kommentteja: