torstai 13. syyskuuta 2012

Westhouse Cup, finaali...

Vuorossa tämän keskiviikkosarjan viimeinen koitos. Sarjassa on 12 lähtöä joista 9 parasta lasketaan. Meillä on vain neljä ajettuna joten mahdollisuudet vain  kolmanneksi. Mutta tähän mennessä puhdas sarja joten pitää yrittää pitää sellaisena. Niin, ja tietysti voittaa Harald tasoituksissa.... (tämä inside story).

Viitosrata joten luvassa ympyrä Haukilahden edustalla. Stybiksen spinnulähtö kevyessä siten että apparentti on juuri ja juuri perän puolella. Eli kaksi vaihtoehtoa; lähteä luun poijulta vapaissa tai reilusti leestä vauhdilla. Luusta lähtee vain yksi vene kunnolla eli kova riskin paikka ja leestä lähtiessä pitää olla se vauhti ja kohtuu ajoitus.

Parin huonon startin viime aikoina vetänyt kippari yrittää palauttaa maineensa bändin silmissä ja vedämme luun poijulle. Yrityksenä on myös pysyä poissa Hiljan ja Bluxin tieltä jotta saavat selvittää keskinäisen paremmuutensa  itse meidän asiaan puuttumatta. Ja sehän ei onnistunut kun molemmat tulivat iholle...

Tai-Tai (Inferno 33) yrittää sulkea portin mutta ei ehdi ja me saamme nappistartin poijulta spinnu vedossa. Hilja ajetaan poijun väärälle puolelle  ja volttaamaan; Blux myöhästyy ja on suoraan takanamme. Vetäisemme hetkessä 100 metrin kaulan yläklungaan ja kisa tuntuisi olevan siinä. Mukana menossa kuitenkin CejuliX (X-40) joka ottaa tuon vaihtoehto 2 mukaisen startin leestä ja vapaissa ja pääsee myös irti. Hiljalla volttaus näyttää kestävän ikuisuuden ja menettää pelin.

Iso spinnu ja korkea riki on rautaa hiljaisessa tuulessa ja kryssille käännyttäessä puolen tunnin ajon jälkeen saamme 20 minuuttia aiemmin lähteneen pikkuluokan häntäpään kiinni.  Tuuli moinaa  koko ajan ja vasemmalla näyttäisi olevan henkäystä hieman enemmän. Keskellä rataa olevan kivikasan takia pääsemme sinne parin vendan jälkeen kuitenkin myöhässä ja Cejulix joka on ajanut heti vasemmalle tulee iholle ja melkein ohi. Pääsemme kuitenkin eteen ja saamme heidät pihteihin. Pabiksella sisään vauhtieroa FeNeisiin ihastellessa. Aivan maalilinjalla vielä tilttaa tuuli ja CejuliX meinaa jyrätä yläpuolelta vauhdilla ohi. Mutta ei ehdi.

Se on siinä. 5 lähtöä ja niissä kaikissa voitto. Yhteistuloksissa kolmas (huom. kolme parasta palkitaan...). Westhousen voitto menee hienon ja tasaisen sarjan tehneelle Bluxille; onnittelut heille. Ja Hiljalle terveiset että Jari EI ollut meihin yhteydessä ennen eilistä... Alustavat tulokset, joita ei jostain syystä saada lopullisiksi löytyvät täältä... Ja meihin tuo joku hässäkkä ei liene vaikuta joten lopullinen sarjan tilanne lienee täällä...

5 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Kiitos sparrauksesta! Ensi vuonna koitetaan antaa vähän vastusta teillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän (kärkisijojen ulkopuolella kisaillutta) venekuntaa hieman huvitti se sangen kuuluva vahingonilo, jonka Hiljan epäonnistunut startti aiheutti eräässä kanssakilpailijassa.

Onnittelut kuitenkin koko kärkikolmikolle WHC menestyksestä.

Kimmo L kirjoitti...

Jaa, eiköhän yksi iso ja hieno asia näissä harkkakisoissa ole myös se, että saa treenattua (välillä ainakin) tiukkoja startteja. Ja niissä mukana on kaikki, oli sitten sarjassa kärjessä tai ei. En tiedä kehen viittaat, mutta meiltä ainakin tuli selkeä: "protesti, menitte starttipoijun väärältä puolelta!". Johon Hilja vastasi :"Ok: menemme takaisin!". Tuohan tuo iloa, mutta sen kutsuminen vahingoniloksi on vähän ....

Hansen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hansen kirjoitti...

Oli kiva WHC-kausi. Kiitoksia kaikille osallistuneille!

Radalla väännetään paikoitellen kovaa, mutta rannassa ollaan kavereita - nyt keskiviikkonakin Bluxin ja Hiljan miehistöt istuivat kisan jälkeen Hiljan avotilassa jutustelemassa.

Tänään ja ylihuomenna kisataan taas!