sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Karvalakkikisa 2012

Vuorossa kauden hieno päätöskisa jossa aina runsas osanotto. Sääennuste oli lupaava; alussa pohjoistuulta 2 knotsia joka kääntyy jonnekin ja hiljenee 0 knotsiin. Joten ei muuta kuin merelle kisaamaan.

Muta kuten eräs bändin jäsen totesi jälkikäteen; kun ei olla näitä LYS-kisoja treenattu niin pitihän se arvata miten käy...

C-rata ja kryssilähtö. Lyhyt stintti ylämerkille joka kierrettävä myötäpäivään. Tuuli vielä kääntyi siten että pakko lähteä pabiksella poijupäästä. Joudumme dippaamaan pari stybiksellä yrittävää ja ajaudumme hieman liikaa alas linjaa. Olemme kuitenkin vapaissa ja lyhyellä stybiksellä pääsemme kunnialla ylämerkin kiertämään. Kevyttä VMG-spinnuttelua. Melkin länsipuolella teemme kuitenkin ratkaisevan virheen kun jiippaamme uudestaan länteen muiden vetässä pabista Melkin selälle. Truttkobbenille tullessa olemme yli 15 minuuttia kärjen takana, ihan häntäjoukossa ja mm. aiemmin ohittamamme Bavaria 32 veti meistä heittämällä ohi... Ei ole helppoa ei.

Lenssi Rysäkarille menee jo paremmin ja saamme luokkamme häntäpään kiinni, kärjen ollessa kuitenkin karussa. Vuorossa kevyttäkin kevyempi kryssi Päntärille. Tuulessa täysiä reikiä ja "puuskat" parhaimmillaan 4 knotsia. Myös pieniä 50 asteen siftejä. Saamme kryssin puoliväliin mennessä kärkeä  hyvin kiinni ja pääsemme jo Audi S-tronicista (Salona 34) hetkeksi ohi. Sitten he vetävät pitkän stintin rantaan meidän jäädessä keskelle kellumaan ja vendailemaan. Molemmilta puolilta lappaa porukkaa karkuun. Ei ole helppoa ei...

Maalivene puksutteli ohitsemme Päntärille jonne kisa lyhennettiin. 5 ja 1/2 tunnin kisaamisen jälkeen maaliin. Ja matkaa (linnuntietä) noin 12 mailia. Siitä voi laskeskella keskinopeuksia. Sijoitus 8:s, Audi S-tronicin voittaessa. No, illalla bändillä kauden päättäjäiset saunan, tortillojen ja oluen kanssa toi vähän lohtua synkkyyteen. Ja pääsi siinä ensi kauden suunnittelukin käyntiin. Pari bändin jäsentä lopettaa ja veneeseenkin pitäisi jotain keksiä. Ja LYS-kisoja treenata...

4 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Eikös se ollut tuo Bavaria Bavaria 33CR eli vähän niin kuin Racing-malli siinä missä teillähän oli alla se BC, ei mitään yllättävää siis ;)

Kimmo L kirjoitti...

Kato joo, jalka lisää pituutta tuo sen verran lisää vesilinjaa että selvähän se on että ohi paahtoi. Perskuta; täällä vielä ilkutaan kun meillä on muutoinkin ranteiden viiltely menossa.

Jarkko kirjoitti...

Hölkkäsarja taitaa sittenkin olla se kovempi sarja :D

Anonyymi kirjoitti...

Hölkäämisestäkö minun keulagastini hikoilee kun ajettaan LYS-kisoja kaksistaan? Pitää varmaan pakottaa sitä treealysomnaaman juoksemista talvella!
Tomppa