lauantai 15. kesäkuuta 2013

BOW 2013, day 2...

                                Kuva: Erik Lähteenmäki/Sailpix.fi
Päivään valmistuminen alkoi kun puolenyön aikoihin tuli viesti että spinnupuomi on parsittu kasaan ja epoksit kuivuu. Ja aamuneljän aikoihin tuli tekstari että uusi spinnun skuutti ja gaija (Tylaskoilla, kuorittuna...) on sitloodassa odottamassa aamua. On se vaan hienoa kun on luottoveneenlaittaja Juha Tähti sekä Regatta Servicen Turo olemassa Blue Cafén vauhtia luomassa. Illalla sitten vielä selviää että yksi superluottogasteistamme Henri kaatuu kuumessa sänkyyn, eikä ole mukana ainakaan lauantaina. Emme anna asian häiritä liikaa (vaikka kyllä tuo vaikuttaa...)

Ekaan ratastarttiin linjalle tullessa on jo noin minuutin kohdalla selvää että töpinöissään yli menee lähes koko fleetti. Yleinen takaisinkutsu; ja seuraavaan ollaankin sitten jo varovaisempia. Saamme startin kohtuudella, hieman myöhässä mutta vapaissa. Kryssi mene kunnialla, spinnulla sitten päätämme olla jiippaamatta ja vedämme vain stybiksen spinnulla, laskemme  spinnun ja ja sitten pabiksen slöörillä alamerkille. Näin kaikki rundit. Ei olisi pitänyt. Sijoitus 8. Sentään mitään ei hajonnut.

Toinen ratastartti onnistuu paremmin; saamme piikkipaikan tuomarialukselta, hieman myöhässä mutta tosi vapaissa. Kryssi menee OK, välillä 28 knotsin sutareista nauttiessa. Ja nyt kun rata on sen verran vino niin  ajomuutos, jiippaamme heti ylämerkilllä ja nostamme spinnun pabiksella ja suoraan alamerkille. Nyt homma toimii, ja pysymme kärjen mukana. Sijoutuskin kohtuullinen.

Lyhyt saaristokisa starttaa samaan rapsakkaan tuuleen. Nyt saamme vain kohtuustartin. Leestä Lenco varastaa, ei kuitenkaan palaa ja saa lopulta pilattua meidänkin startin piinaamalla eteen. No, venda pabikselle ja periä ottaen vapaisiin. Peruskryssin jälkeen spinnu ylös ja peruslenssiä Harmajan eteläpuolelle. Ei suuria täpinöitä paitsi Normetin näyttävä broach jiipin yhteydessä. Me emme jiippaa vaan spinnu alas stybiksellä, jiippi ja sisään. Kohtuupaikalla kryssille joka sitten lopulta on valitettavasti strekki. Saamme kohtuukyydin veneeseen ja X-35:ista ohi. Trutkobbenilta päästäisiin spinnulle, meillä kuitenkin falli ja ylägaija solmussa ja sitä selvitetään kunnes komento tulee että vedetään vaan fokalla. Muutaman minuutin kuluttua selviää että ne ovatkin jos selvitetty eli ei kun spinnu ylös. Hyvin nousee, myös vauhti. Punaiselta poijulta  päätämme laskea spinnun; lähtee taas lapasesta leehen ja mereen. On kuitenkin liesmat veneen kyljessä ja huudolla "lee laukaiskaa irti" kuuluu edemmäksi että "laukaiskaa" joten irti lähtee sekä lee että luu. Spinnu on sitten hyvin näyttävästi lippuna kymmenisen metriä veneen leessä.  Ei muuta kuin hidas fallin vinssaaminen jotta toppi saadaan sisään; täydelle lensille jotta lipppu saadaa ison taakse ja spinnu vihdoin sisään.  Voitte arvuutella miten paljon aikaa tähän meni. Sijoituksen voitte katsoa linkistä...

Täydelliset kokonaistulokset löytyvät täältä:

Ei kommentteja: